Mustafa ÖZDEMİR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan proje ile okul müdürlerine Zafer Kalkınma Ajansının destekleri ile Persona Tr firması tarafından 60 saatlik Kalite Yönetimi eğitimine katılan 30 okul müdürüne sertifikaları verildi.

T.C Kalkınma Bakanlığı bünyesinde kurulan ve TR33 Bölgesi olarak adlandırılan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde hizmet veren T.C. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2012 yılı Teknik Destek Programı kapsamında finanse edilen proje çerçevesinde okul müdürlerine Kalite Yönetimi, Kurumsallaşma ve Süreç Analizi ve Yönetimi konularında eğitim verildi. Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu’nda verilen eğitim 10 gün sürdü.

Bekir Pehlivanoğlu İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde katılımcıların sertifikalarını Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Göksügür verdi. Sertifika töreni öncesi konuşan Adem Göksügür; “İçimizden birçok arkadaş IKS sistemi eğitimi de aldı. IKS sitemini İngilizler bile patentini bizden istedi. Çağdaş uygarlık düzeyinde dediğimiz ülkeler bile artık, bizden bir takım doneleri verileri alıyorlar. Bu noktada çok mutluyuz. Akhisar olarak da zaten söylememize gerek yok, sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz’ün dediği gibi, Manisa ili içerisinde bütün ilçeler arasında kent bilinci en yüksek olan yer Akhisar, bu doğru bunu bir şekilde futbol takımımızın, başlangıçta başarılıydı bundan sonrada başarılara imza atacağına inanıyoruz. Bunu da burada belirtmek isterim. Bu noktada burada bu projeyi hazırlayan Dursun Memiş hocamıza, katılımcılar olarak size ve Zafer Kalkınma ajansına teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Eğitim ile ilgili bilgi veren, Esen Gonca Egemen; “Okullarda bulunan stratejik planlara nasıl uyulacağını, belirledikleri hedeflere nasıl ulaşacaklarını, daha kaliteli hizmet için neler yapmamız gerektiğinden ve daha sonra belgelendirme çalışmasıyla devam edeceklerini anlattık. Okulların müşterileri öğrenciler, bizim anlattığımız projenin de amacı müşteri memnuniyeti, bunların hepsinin sonucu olarak öğrenciler ve veliler memnun olacak.” Dedi.