Akhisarpress.com - Bu yıl Yüksek Öğretim’e Geçiş Sınavı’na ülke genelinde 1 milyon 851 bin aday girerken, Akhisar ilçe merkezinde 3 bin 669 aday ter döktü.

Akhisar’da 14 okulda yapılan YGS sınavında toplam 530 görevlinin yer aldı. Öte yandan 9 engelli adayın Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu binasında zemin katta sınava girdi. Diğer taraftan edinilen bilgiye göre 3 Bin 669 adayın 2 Bin 100’ü bu yıl liselerden mezun olduğu bildirildi.
Bugün saat 10.00’da başlayan ve 160 dakika süren YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri alamayan adayların bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girme hakkı olmayacak.

Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek.

ÖSYM İŞİ SIKI TUTTU

Adaylara sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçeteyle sınavın yapıldığı her salona bir duvar saati ÖSYM tarafından verildi. Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasaktı. Sınav salonları kamerayla kayıt altına alındı. Adaylar, YGS sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

AİLE VE YAKINLARI YALNIZ BIRAKMADI

Sınav süresinde öğrencileri yalnız bırakmayan, okul bahçesinde dualarla öğrencilere destek çıkan öğrenci velileri ve arkadaşları dikkat çekti.