Türk Kızılay Derneği Akhisar Şubesi’nin 2025 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 16 Şubat 2025 tarihinde saat 13.00'te Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurula Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanı Öner Gürsel, Turgutlu Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Şehzadeler Şube Başkanı Dilek Samanlı, Soma Şube Başkanı Olcay Çakır, Alaşehir Şube Başkanı Nedim Yamak, Manisa Kan Merkezi Müdürü Özgür Kalenderoğlu, çok sayıda üye ve gönüllü katıldı.

Genel Kurulda Gündem Maddeleri Görüşüldü

Toplantı, Başkan Yardımcısı İbrahim Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na Akif Özalp, Başkan Yardımcılığı’na Kudret Koyunoğlu, katip üyeliklere ise Serdar Uluer ve Halit Dündar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, 2022-2023-2024 yıllarına ait faaliyet raporu, denetçi raporu ve gelir-gider bütçeleri görüşülerek onaylandı. Ayrıca, 2025-2026-2027 yıllarına yönelik eylem planı ve bütçe teklifi de oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Korkmaz: "Kızılay’ın Değerlerini Yaşatmaya Devam Ediyoruz"

Genel Kurul'da konuşan Türk Kızılay Akhisar Şube Başkanı İrfan Korkmaz, yardımlaşma ve dayanışma vurgusu yaparak şunları söyledi:

"Bugün burada, Türk Kızılay Akhisar Şubesi'nin olağan genel kurul toplantısında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu anlamlı günde, sizlerle birlikte geçmiş dönem faaliyetlerimizi değerlendirecek, geleceğe yönelik planlarımızı şekillendirecek ve en önemlisi, Kızılay’ın temel değerleri olan yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve halka hizmet duygularımızı bir kez daha yineleyeceğiz. Akhisar Şubesi olarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve ilçemizde dayanışmayı güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm üyelerimize, gönüllülerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum."

İrfan Korkmaz Güven Tazeledi

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, İrfan Korkmaz tek liste ile seçimlere girerek oy kullanan 49 üyenin tamamının desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Yeni dönemde Türk Kızılay Akhisar Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

  • Başkan: İrfan Korkmaz
  • Yönetim Kurulu Üyeleri: M. Emre Kara, Cevahir Küçük, İbrahim Aksoy, Nilüfer Tuğçe Küçük, Ömer Çevik, Burak Çelik
  • Şube Denetçisi: Mehmet Akaydın

Genel Kurul, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.