Haber Merkezi

 

Boyalılar köyünde 4 Temmuz tarihinde büyükbaş hayvanlarda Asia 1 tipi Şap hastalığı teşhis edilmiş ve karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştı.

 

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce alınan idari ve fenni tedbirler neticesinde Boyalılar köyünde iki işletmede teşhis edilen hastalık, diğer işletmelere bulaşmadan söndürüldü, hayvan ve hayvan maddeleri hareketleri serbest bırakıldı.

 

Yetkililerce Boyalılar köyünde hastalığa yedi sığırın yakalandığı ve tedavi edildiği, hastalığa yakalanmayan hayvanların ise koruyucu olarak aşılandığı, 27.08.2012 tarihi itibarı ile karantina tedbirlerinin kaldırıldığı,Seğirdim, Kızlaralanı, Yenidoğan, Çoruk, Ulupınar, Şehitler, Topluca, Hacıosmanlar, Kavakalan, Akçaalan, Karayağcı, Akçeşme, Sarıçalı, Pınarcık, Moralılar köylerinde de hayvan ve hayvan maddeleri hareketlerinin serbest bırakıldığı bildirildi. 

 

Ayrıca İlçe G.T.H. Müdürlüğü resmi veteriner hekimlerince Boyalılar köyünde hayvanların hastalık yönünden taranması esnasında köye belgesiz hayvan getirdiği ve aldığı hayvanları yasal süresi içinde bildirimde bulunmadığı tespit edilen bir şahsa 1.307 TL., sattığı hayvanları süresi içinde bildirimde bulunmadığı tespit edilen bir diğer şahsa ise 593 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.