Akhisar Ticaret Borsası’nda yaklaşan seçimler öncesinde başkan adaylarının çalışmaları devam ediyor. Başkan Adayı Oktay Dağlı, Akhisar Belediyesi Cumhuriyet Kafe’de düzenlenen kahvaltı programında kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu.

Projelerini Basın Mensuplarıyla Paylaştı

Programda adaylık süreci ve yönetim anlayışına ilişkin açıklamalarda bulunan Dağlı, seçim çalışmaları kapsamında borsa üyeleriyle birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Üyelerin talep ve beklentilerini sahada dinlediklerini ifade eden Dağlı, hazırladıkları projelerin de bu görüşmeler doğrultusunda şekillendiğini söyledi.

Güler Gross Market açılışında izdiham: Vatandaşlar akın etti
Güler Gross Market açılışında izdiham: Vatandaşlar akın etti
İçeriği Görüntüle

Toplantının önemli bir bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dağlı; Akhisar Ticaret Borsası’nın mevcut yapısı, seçim süreci, zeytin sektörünün sorunları, ihracat, üreticilerin beklentileri ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Zeytin ve Zeytinyağında İhracat Vurgusu

Akhisar’ın sahip olduğu tarımsal üretim potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dağlı, özellikle zeytin ve zeytinyağı sektörlerinde veri, kalite, standardizasyon, ihracat ve teknoloji odaklı çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Dağlı’nın açıkladığı hedefler arasında piyasa verilerinin daha düzenli takip edilmesi, Akhisar zeytininin uluslararası pazarlardaki konumunun güçlendirilmesi, kalite ve standardizasyon çalışmalarının geliştirilmesi, üyelerin ihracat süreçlerinde desteklenmesi ve üretimde yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılması yer aldı.

“Ortak Akıl ve Şeffaflık” Mesajı

Yeni dönemde ortak akla dayalı, şeffaf ve ulaşılabilir bir yönetim modeli hedeflediklerini belirten Dağlı, üyelerin görüşlerinin yalnızca seçim sürecinde değil, görev süresi boyunca alınacağını ifade etti. Yapılacak çalışmaların sonuçlarının ölçülebilir şekilde kamuoyuyla paylaşılmasının da yönetim anlayışlarının önemli bir parçası olacağını kaydetti.

Seçim sürecinin karşılıklı saygı çerçevesinde yürütülmesini önemsediklerini dile getiren Dağlı, çalışmalarını proje, hizmet ve çözüm odaklı sürdüreceklerini belirtti.

Cumhuriyet Kafe’de gerçekleştirilen buluşma, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve değerlendirmelerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.