Sektörde en çok ihracat yapan üçüncü firma olarak büyük bir başarı elde eden Keskinoğlu, "İhracatın Yıldızları" ödülünü bir kez daha kazanarak güçlü konumunu pekiştirdi.
Yurt dışı satışlarında gösterdiği üstün performansla, Ege İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen ödül töreninde öne çıkan Keskinoğlu, 2022 yılında gösterdiği başarının ardından, 2023 yılında da zorlu rekabet koşullarında "İhracatın Yıldızları" ödülünü almaya hak kazandı. Ege İhracatçıları Birliği'nin her yıl düzenlediği törende, su ürünleri, kanatlı eti, yumurta, bal, süt ve süt ürünleri gruplarında ihracatta en iyi performansı sergileyen ilk beş firmaya ödüller verildi.
29 Nisan Pazartesi günü Ege İhracatçıları Birliği binasında düzenlenen törende, Keskinoğlu adına ödülleri İhracat Müdürü İlker Dinçer aldı. Dinçer, "Ödüller bizi motive ediyor ve doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor," dedi ve ekledi: "Bugün 66 ülkeye 100'ün üzerinde ürün çeşidi ile ihracat ağımız her geçen gün büyüyor."
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, törende ödül kazanan firmalara plaket yerine, kendi adlarına Ege Orman Vakfı tarafından dikilen fidanların sertifikalarını takdim etti. Sektördeki ihracat şampiyonları adına Manisa Akhisar mevkisinde 1.000 adet fidan toprakla buluştu. Keskinoğlu, Türkiye'nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kuruluşu olarak, Orta Doğu, Balkanlar ve Afrika ülkelerine başta olmak üzere, dünya genelindeki 66 ülkeye ihracat yaparak global bir marka haline gelmiştir.
Keskinoğlu Tavukçuluk hakkında
1963 yılından beri tavukçuluk sektöründe hizmet veren Keskinoğlu ve 2023 yılında beri Matlı Şirketler Grubu’na katılan Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış tesislerinde faaliyet gösteriyor.
Keskinoğlu; tam otomatik bilgisayar kontrollü kuluçka ve aşılama ünitelerinde, dünyanın en verimli ve sağlıklı yumurtası ile etlik yönlü civcivlerini yetiştiriyor. Matlı bünyesindeki Akhisar ve Karacebey tesislerinde günlük 5,5 milyon adet yumurta; broiler tesisinde ise yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor. 1986 yılında her biri 35 bin adet kapasiteli 13 kümesle yarka üretimine de başlayan Keskinoğlu, 2011 yılında yaptığı yatırımlarla kümes sayısını 25’e çıkardığı tesiste 2,5 milyon adet yarka yetiştiriyor. Keskinoğlu’nun 2008 yılında faaliyete geçirdiği ileri işlem tesisi ise 30 bin ton kapasiteye sahip.
Keskinoğlu, çevresel yönetim politikası doğrultusunda 1994 yılında kurduğu viyol fabrikasıyla, yumurtanın sağlıklı ve güvenli bir şekilde mutfaklara ulaşmasını sağlarken geri dönüşüme uygun malzemeler ile üretim yapıyor ve çevresel etkisini azaltıyor.
Ürünlerini tüketiciye ulaşana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depolarını kullanıyor. Saatte 7.800 kg şoklama kapasitesine sahip olan tesiste ürünlerin besin değerleri yüksek oranda korunuyor.
1981 yılında kendi yem fabrikasını kuran ve 2008 yılında ikinci fabrikası olan OSB yem fabrikasını açan Keskinoğlu, merkez yem fabrikasında 60 ton/saat, OSB yem fabrikasında ise 40 ton/saat olmak üzere toplamda 100 ton/saat kapasiteyle üretim yapıyor.