Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bağlı mahallelerde  sergiler açılmaya başlandı. 

İlk üç gün içinde Kayalıoğlu, Kapaklı, Işıkköy, Sakarkaya, Selçikli, Gökçeahmet, Kadıdağ, Süleymanlı, Çobanhasan, Sarıçalı, Akçeşme, Akselendi, Sazoba ve Beyoba mahalle sergilerinin açılış konuşması Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mustafa AKKUYU tarafından yapıldı. 

Mustafa AKKUYU konuşmasında; ‘’ Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayat Boyu Öğrenmede Eğitim Merkezi olan Halk Eğitim Merkezleri Beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş eğitim kurumlarıdır. Halk Eğitim merkezlerinde 7 den 77 ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlenmektedir. Tüm bu çalışmaları için Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman  ERDEM ve yönetim ekibine ayrıca büyük bir özveri içinde çalışan tüm öğretmen ve usta öğretici kadromuza tabi ki sene boyunca kurslara devam eden tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha sonra söz alan Süleyman ERDEM “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” anlayışı doğrultusunda  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının 9 aylık bölümünde 82 farklı alanda  toplam 360 kurs açtık.Bu kurslarımızla 9100 kursiyerimize ulaştık.Yaz aylarında da hem Halk Eğitim Merkezimizde hem de okullarımızda kurslarımız devam edecek. Bu kursların düzenlenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda ben ve idareci arkadaşlarımın yanında okullarımızdan ve diğer kurumlarımızdan temin ettiğimiz öğretmen-uzman ve usta öğreticilerimizle beraber başarıyı yakalamış bulunmaktayız. Tüm meslektaşlarıma  teşekkür ediyorum. Köy sergilerimizin bitmesiyle birlikte 15 Mayıs günü Belediyemiz Fuaye Salonunda Merkez sergimizin de açılışını yapmak için hazırlanıyoruz. Tüm halkımızı sergilerimize bekleriz.” Diyerek sözlerine son verdi. Açılış programlarından sonra sergiler halkımızın ziyaretine açıldı.