Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan organik tarım projesi kapsamında ICEA sertifikasyon firmasıyla sözleşme imzalandı. 

Akhisar ilçemizde 2014 yılında 16 üretici ile 908 dekar alanda organik tarım yapılırken, 2015 yılında 12 mahalle de 189 üretici ile 4682 dekar  alanda organik tarım sürecine başlanmıştır. Projeye, Akhisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte Akhisar Ziraat odası, Akhisar Ticaret Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Kaymakamlığı Sosyal dayan Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı da proje ortağı olarak katılım gösteriyor. Projede ilk adım olarak, organik tarıma geçecek üreticiler ve kurumlar arasındaki protokoller imzalandı. Protokol, ICEA  sertifikasyon firması sorumlusu Ramazan AYAN , Ziraat odası başkanı Ahmet Akbuğa ve Akhisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet KILIÇ arasında imzalandı. Daha sonra projeye destek sağlayan Akhisar Kaymakamlığı  Sosyal  Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı ziyaret edilerek projeyle ilgili ayrıntılar görüşüldü.

ORGANİK TARIM NEDİR ?

Ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu bozulan ekolojik dengeyi yeniden kurabilmek için üretimde kimyasal sentetik gübre ve ilaçların kullanımı yerine Organik Tarım Yönetmeliğinde izin verilen girdilerin kullanıldığı , üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı üretim biçimidir.

Organik Tarım 
*İzlenilebilir
*Sürdürülebilir
*Güvenli gıda sağlayan
*Kontrollü ve sertifikalı
*Sözleşmeli tarım modelidir.

NEDEN ORGANİK TARIM
*Gelecek nesilleri korumak için
*Toprağımızın, suyumuzun ve çevremizi kirletmeden korumak için
*Hayvan refahı ve sağlığını korumak için, daha sağlıklı beslenmek için
Organik Tarım Yapmalıyız…