Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve MİT Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Saruhanlı Adliyesi’nde zabıt katibi olarak görev yapan S.U. (1986 doğumlu) rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındı.
Sahte İstihbarat Görevlisi Gibi Davrandı
Yetkililer, şüphelinin adli dosyalarla ilgili nüfuzunu kullanarak menfaat sağladığını, kendisini vatandaşlara istihbarat görevlisi olarak tanıttığını ve soruşturmaların gizliliğini ihlal ettiğini belirledi.
Ev ve Araç Aramalarında Ele Geçirilenler
S.U.'nun evinde ve iş yerinde yapılan aramalarda:
📌 3 cep telefonu, 3 sim kart, 10 USB bellek
📌 1 laptop, 1 tablet, 1 takip cihazı
📌 9 el telsizi, 7 telsiz bataryası, 6 telsiz şarj cihazı
📌 8 telsiz anteni, 1 adet MKE 5.56 mm fişek
📌 7 belge ve not kağıdı, 2 başkasına ait banka kartı ele geçirildi.
Ayrıca, şüphelinin aracında çalışır halde siren ve anons sistemi tespit edildi. Bu nedenle 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2 maddesi gereği 138.172 TL trafik cezası kesildi.
Gözaltına Alındı
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla S.U., 5 Mart 2025 günü adliyeye sevk edilmek üzere gözaltına alındı.