6831 sayılı Orman Kanununun 69. maddesi ve "Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkında Yönetmeliğin" 32. maddesi gereğince, 2024/2 sayılı karar ile Manisa ilinde belirlenen ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Yasak Kapsamı ve Detayları
Ormanlık Alanlara Giriş Yasağı: Ekte belirtilen ilçe, mahalle ve sınırları kapsayan ormanlık sahalara, yetkililer dışında kimsenin girmesi yasaktır. Bu yasak 01.06.2024 - 31.10.2024 tarihleri arasında geçerlidir.

Mola ve Piknik Yasağı: Orman çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır.

Belirlenmiş Alanlar: Vatandaşlar, yalnızca kendilerine ayrılan eko turizm ve piknik alanlarından, gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında ateşli piknik yapmak yasaktır.

Ateş Yakma Yasağı: Orman Yasasının 31 ve 32. maddesi kapsamındaki mahalleler ve diğer tüm orman içi ve orman bitişiği alanlarda, anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır.

Sanayi Kuruluşları ve Tesisler: Orman alanı civarındaki tesisler ve sanayi kuruluşları, yangınlara karşı gerekli önlemleri alacak, söndürme ve koruma ekipleri kuracak ve orman aralarında koruma bandı oluşturacaklardır.

Enerji Nakil Hatları: GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. ve TEİAŞ gibi kuruluşlar, enerji nakil hatlarının ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları yapacak ve yetkililer tarafından istenmesi durumunda enerjiyi keseceklerdir.

Belediyeler: Orman içi ve kenarındaki çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır.

Devriye Sistemi: Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet Birimleri tarafından oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak ve gerektiğinde tüm kamu personeli ve olanaklarından yangınlara karşı müdahalede yararlanılacaktır.

Yangın İhbarı: Yangın ihbarları ücretsiz olarak 112 Acil Çağrı Merkezine yapılabilecektir.

Uygulama ve Ceza: Manisa Valiliği tarafından alınan bu düzenleme ve önlemlere uymayanlar hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili maddelerine göre işlem yapılacaktır.

Manisa Valiliği, bu karar ve önlemlerin uygulanmasına ilişkin tüm ilgililerin dikkatli olmasını ve belirlenen kurallara uymalarını önemle duyurdu. Orman yangınlarının önlenmesi için alınan bu tedbirlerin, vatandaşların desteğiyle daha etkin bir şekilde hayata geçirileceği belirtildi.

AKHİSAR'DA GİRİŞİ YASAKLANAN ORMANLIK ALANLAR

Ormanın Adı : DEĞİRMEN AĞAÇLANDIRMA SAHASI
İlçesi : Akhisar
Hudutları : Alifaklı, Selcikli, Selvili, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge,Gökçe,
Gökçeahmet, köyleri ile Gördük çayı arasındaki Ağaçlandırma sahaları.
Köyler : Selvili, Selcikli, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge, Gökçeahmet.

Ormanın Adı : DEĞİRMEN AĞAÇLANDIRMA SAHASI
İlçesi : Akhisar
Hudutları : Alifaklı, Selcikli, Selvili, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge,Gökçe,
Gökçeahmet, köyleri ile Gördük çayı arasındaki Ağaçlandırma sahaları.
Köyler : Selvili, Selcikli, Çobanhasan, Kadıdağı, Milinge, Gökçeahmet.

Ormanın Adı : KAYDIRAN ORMANI
İlçesi : Akhisar
Hudutları :
Kuzeyi : Kırkağaçhududu
Doğusu : Süleymanköyyolu
Güneyi : Erdelli – Büknüş – Arabacı – Bozköyyolu
Batısı : Eynas sırtları, Arabacı bozköy sırtları

AKHİSAR'DAKİ ORMAN PARKLARI

AKHİSAR AKHİSAR (ÇAĞLAK) KAVAKALAN Manisa Akhisar Çağlak Boğazı
2 AKHİSAR ZEYTİNLİOVA ZEYTİNLİOVA Manisa Akhisar Zeytinliova Çamlığı
3 AKHİSAR SELÇİKLİ KARADAĞ Manisa Akhisar Sinan

Screenshot 6