Akhisar’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü ve çelenk sunma töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 15 Mayıs 2025 Perşembe günü saat 10.00’da başlayan program, Misak-ı Milli İlkokulu önünden başlayarak Milli Egemenlik Meydanı’na kadar süren görkemli bir yürüyüşle başladı.
Etkinliğe Akhisar Kaymakamı Mustafa Can, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay’ın yanı sıra birçok kamu kurum müdürü, öğretmen ve öğrenci katıldı.
Marşlarla Yürüdüler, Bayraklarla Meydanı Doldurdular
Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek yürüyen öğrenciler, milli birlik ve beraberlik ruhunu meydanlara taşıdı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kortej yürüyüşü, Milli Egemenlik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle devam etti.
Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı hep birlikte okundu. Tören sırasında göndere çekilen bayraklar eşliğinde duygu dolu anlar yaşandı. Öğrenciler ve gençler adına yapılan konuşmalarda, 19 Mayıs'ın taşıdığı anlam ve Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven bir kez daha vurgulandı.
Kutlamalar 19 Mayıs’a Kadar Sürecek
Akhisar’da 19 Mayıs kutlamaları sadece törenle sınırlı kalmayacak. Etkinlikler kapsamında çeşitli sportif yarışmalar, konserler, kültürel gösteriler ve gençlik buluşmaları hafta boyunca devam edecek. Akhisar halkı, bayram coşkusunu dolu dolu yaşamaya hazırlanıyor.