Gaziantep’te bu yıl ilk kez düzenlenen ve Orta Doğu’nun en kapsamlı gıda fuarı olarak dikkat çeken MFF Orta Doğu Gıda Fuarı, Akhisar için önemli bir vitrin oldu. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda fuara katılan 15 Akhisarlı firma, zeytin, zeytinyağı ve işlenmiş gıda ürünlerini uluslararası alıcılara tanıtma fırsatı buldu.

Yabancı alım heyetlerinin yoğun ilgi gösterdiği Akhisar standında çok sayıda ikili iş görüşmesi gerçekleştirilirken, birçok ticari anlaşmaya da imza atıldı. Standı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber de ziyaret etti.

Fuar kapsamında Akhisar heyeti ayrıca Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Ticaret Odası ve Gaziantep Sanayi Odası’na da ziyaretlerde bulunarak, kurumlar arası iş birliğini geliştirmeye yönelik temaslarda bulundu.

"Akhisar, Orta Doğu’da Kapalı Kapıları Açtı"

Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, yaptığı açıklamada Orta Doğu pazarının stratejik önemine vurgu yaparak, “Bu fuar bizim için sadece bir tanıtım alanı değil, aynı zamanda kapalı pazarlara güçlü bir girişin işaretidir. Akhisarlı firmaların gerçekleştirdiği ikili görüşmeler, bu sürecin en somut göstergesidir” dedi.

"Fuar, Akhisar’ın Orta Doğu Vizyonunu Genişletecek"

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, fuarın uzun vadeli ihracat hedeflerine katkı sunduğunu belirterek, “Akhisar’ın gıda ve tarım sanayisindeki gücü bu fuarda net şekilde ortaya çıktı. Elde edilen ticari bağlantılar, ihracatımızı büyütecek” diye konuştu.

"Yeni Pazarlarda Rekabet Gücümüz Artıyor"

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sami Karaoğlan ise, “Bu fuar, yeni pazarlarla tanışmak ve rekabet gücümüzü artırmak açısından önemli bir zemin oluşturdu. Ürün kalitemiz ve ihracat potansiyelimizle Orta Doğu pazarına artık daha yakınız” dedi.

MFF Orta Doğu Gıda Fuarı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenirken, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından da desteklendi. Fuar, 24 ülkeden yoğun katılımla gerçekleşti.