Akhisarlılarının çok yakından tanıdığı iki değerli insanı 2 gün ara ile hayatını kaybetti. Şahsına münhasır, dürüst kişiliği ile örnek, doğru inandığı fikirleri sonuna kadar savunan,2013yılında Akhisarlılar tarafından Ahilik unvanı alan, atadan fırıncı olan Sabri Merde(91) 10 Ocak 2023 günü Yeni Mezarlıkta toprağa verildi.  İstanbul’da  hayatını kaybeden, aslen Akhisar doğumlu olmamasına rağmen bir çok Akhisarlıdan  çok daha şehrimize hizmet eden,  Mimar,DYP belediye başkan adayı olan, TÜRFAD Akhisar Şubesi başkanlığı yapan, 1070 yılında kurulan Akhisarspor’un  1 numaralı üyesi olan, ilk yönetim kurulunda görev alan, rahatsız olduğu halde 2022 yılı aralık sonuna  kadar  Akhisarspor’un geleceği için sosyal medyada fikirler üreten, Yılmaz Atabarut(88) 13 Ocak 2023 günü Su Yolu mezarlığında toprağa verildi.

Sabri Merde’nin babası merhum İsmail Merde 1923 yılında mübadil olarak Selanik’ten Mersin limanında Konya Meram’a yerleşti. Selanik’teki baba mesleğini Meram’da Fırıncılığını sürdürdü. 9 Yıl Konya Meram’dan dostlarının tavsiyesi ile Akhisar’a göç etti. 3 erkek oğlu Sabri, Fikri ve Aziz ile birlikte Akhisar’da da fırıncılığına devam etti . 1960’lı yılların başında mesleğini çocuklarına devretti. 3 kardeşte babadan öğrendikleri mesleği fırıncılığı,  birbirlerini kırmadan ayrılarak ayrı ayrı sürdürmeye başladılar. 3 erkek kardeşin en büyüğü olan,70 yıl fırıncılık yapan, 91 yaşında hayatını 10 Ocak günü kaybeden Sabri Merde’nin  büyük oğlu Ali Merde babasının fırınını işletirken, küçük oğlu Ömer’de ayrı bir fırın işletiliyor. 2 numaralı Fikri Merde 1976 yılında hayatını aniden kaybetmesinden sonra  çocukları Ufuk ve Yılmaz Merde’de baba mesleğini  fırıncılık mesleğini sürdürdüler. İki kardeş MD diye bir şirket kurarak özellikle Akhisar Köftenin özel bidesini üreten bir fabrika kurarak işlerini sürdürüyorlar. Ayrıca bazı zincir marketlere de özel unlu mamuller üretiyorlar. En küçük kardeş Aziz Merde’de uzun süre fırıncılık ve bir ara Dershane işletmesine yaptıktan sonra o da çocukları  Ümit, Ünsal ve Ünal’a  fırın işletmeciliğini devretti. 3 kardeş fırıncılık Akhisar’a girişte bir lokanta işletmeye devam ediyorlar.

Akhisarspor sevdalısı Mimar Yılmaz Atabarut aslen Bursalı. İstanbul’da inşaat işleri ile uğraştıktan sonra 1969 yılında Uzman Doktor Armağan hanımla evlenerek Akhisar’a yerleşti. Bir çok Akhisarlıyı taksitle ev sahibi yaparak müteahhitlik yaptı. 1970 yılında Akhisarspor kuruluşunda görev alan ve 1 numaralı üyeliği olan Atabarut, uzun yıllar kulüpte görev alarak Akhisar sporuna hizmet etti. Akhisar Organize Sanayi Bölgesinin ilk müdürlüğünü de yapan Yılmaz Atabarut, Mısak-Milli İlk Öğretim Okulu emekli müdürü, eski Akhisarspor’lu futbolcu Yılmaz Hızal’ın ve arkadaşlarının  girişimi ile  Türkiye Futbol Adamları Derneğinin Akhisar şubesini kurdular.  Kuruluşunun gerçekleşmesinden sonra şubenin onursal başkanlığı unvanı verilen Yılmaz Atabarut, eski belediye başkanlarından Hüsnü Kahraraman’ın başkanlığı döneminde iki yıl “İNSANLAR YAŞARKEN ANILMALIDIR” toplantıları düzenlendi. Akhisarspor’un 3. Lige alınmasında Türkiye  Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy başta olmak üzere bir çok futbol  adamı, işadamı, Akhisarspor’da yöneticilik yapmış futbol oynamış eski futbolcular, Akhisar protokolü düzenlen toplantılara katıldılar. Yılmaz Atabarut Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasının Başkanlığını yaptı. Doğru Yol Partisinden Belediye Başkan adayı da olan Atabarut, kısa bir süre önce krona virüs, sonrası zatürree oldu.    İstanbul’da biri öğretim üyesi, biri öğretmen olan Turgay ve Tamer olan çocuklarının yanında bulunuyordu. Son olarak yoğun bakıma kaldırılan Yılmaz Atabarut 88 yaşında İstanbul’da 12 Ocakta  hayatını kaybetti. 13 Ocakta Akhisar’da toprağa verildi.

Çok değer verdiğim Sabri Merde, ve Yılmaz Atabarut ağabeylerime Allah rahmet etsin diyor, Merde ve Atabarut ailelerine de  sabırlar diliyorum.

Haldun AKYÜZ