Akhisarpress.com

 

Spor Toto Süper Lig'in 2. Haftasında Akhisarspor Manisa'da Gençlerbirliğspor'u ağırladı.


Akhisarspor:0 – Gençlerbirliği:0

Stad: Manisa 19 Mayıs Stadyumu

Saat: 21.45


Akhisar Belediyespor:Oğuz, Çağdaş, Kürşat,  Merter,  Sertan(Sani 90’), Ahmet Sedef, Güray, Bikoko (72’ Mustafa aşan), Emrah(Costa Lima 87’), Buruno

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu


Gençlerbirliği: Ramazan, Mehmet Sedef, Aykut, Kulusic, Oktay(60’Jımmy), Tosıc, Azofeıfa, Lekiç (46’ Özgür), Hurşit, Mehmet Kara(Curri 79’), Zec

Teknik Direktör: Fuat Çapa


Hakemler: Abdullah Yılmaz, İsmail Köse, Muhammet Yumak, Mürvet Sezer


Gol: Yok.


Sarı kart: Tosıc 12’, Aykut 43’, Jımmy79’ , Uğur Demirok 38’,Mustafa Aşan 75’

Kırmızı Kart: Aykut77’ ikinci sarı karttan


Akhisarspor taraftarları tribünlerde bayrak, flama, kaşkolları ve yeşil siyah formaları  ile yeşil siyah renk cümbüşü oluşturdu. Karşılaşmadan 20 dakika önce tribünleri dolduran taraftarlar takımlarını tüm içtenliği ve coşkusu ile desteklerken misafir takım taraftarını selamlamayı da unutmadı. Karşılaşma öncesi Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.


Maçtan Dakikalar:


Karşılaşmaya konuk ekip Gençlerbirliği’nin başlama vuruşu ile başlandı.


*7. dakikada sertan topu uzaklaştırmaya çalışırken rakiple girdiği pozisyonda hakem faul kararı verdi. Ceza sahası ön çizgisinden Mehmet Sedefin kullandığı atıştan sonuç gelmedi.


*maçta ilk gol pozisyonunu Akhisarspor yakaladı. 8.dakikada Emrah Erenin sağ kanattan yaptığı ortaya kafayı vuran Güray oldu. Güray’ın vuruşunu Kaleci Ramazan kale direği dibinden yatarak çıkardı.


*19. dakikada Güray sol kanattan getirdiği topla rakip defanstan sıyrılıp ceza sahasına çok iyi kesti defans topu kornere çeldi.


*22. dakikada yine sol kanattan Güray ceza sahasına yüksek top gönderdi. Buruno’nun kafasının üzerinden geçen top auta gitti. 


 *24. dakikada ceza sahası dışında Sertan’a yapılan yapılan faul sonrası kullanılan serbest vuruşta Sertan arka direğe kestiği topa iyi yükselen Kürşat’ın kafa vuruşunda top kale direğinin yanından az farkla auta gitti.  


27. dakikada Hurşit ceza sahasına yaklaşarak sol ayağı ile sert vurdu.. Top Oğuz’un kontrolünde auta gitti.32. dakikada rakipten kaptığı topla rakip sahaya geçen Çağdaş elli metre topu sürdü ve 30 metreden kaleyi yokladı, top direğin dibinden auta gitti. 


İkinci Yarı: Gençlerbirliği ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak çıktı. Lesiç yerini özgür2e bırakırken Akhisarspor ilk yarıdaki on biri ile ikinci yarıya başladı. 

İkinci yarıda ilk pozisyonu gençler buldu. Sol kanattan Azefeifa’nın ortasını Uğur kafa ile kornere çeldi kullanılan köşe vuruşunda oğuz boşa çıktı, Kürşat kafa ile tehlikeyi uzaklaştırdı.


*58. dakikada Emrah’ın pasında topla buluşan Buruno ceza sahsına girdi, kaleci ile karşıkarşıya kalan buruno gol vuruşunu yapamadı.


*66. dakikada Gençlerbirliği’nden Aykut’un kısa düşen geri pasını iyi takip eden Bruno kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci ramazan golü ayakları ile önledi.


*77. dakikada Aykut Mustafa Aşan2a yaptığı sert hareket sonucu gördüğü ikinci sarı kartla kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikalarda Akhisarspor  topa daha çok sahip olan ve oyunu rakip sahaya yıkan takım oldu.


Oyuna hakem tarafından 3 dakika oynanmayan süre eklendi.

 

Akhisar'da 90. oyuna giren Sani sağ kanattan gelişitirdiği ataklar ile oyuna canlılık getirdi. 


Son dakikalarda gol için rakip kaleye yüklenen Akhisarspor yakaladığı pozisyonlarıgole çeviremeyince haftaya lider giren Gençlerbirliği karşısında 1 puanla yetindi.