Daha önce siyasilerin konuşma yapmayacağı açıklanan Akhisar 5 Zeytin Hasat Şenliklerinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konuşma yapmasını protesto eden CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “ Sayın Bülent Arınç Hasat şenliğine limon sıktı” dedi.

CHP Akhisar ilçe lokalinde bir basın toplantısı düzenleyen Sakine Öz, “Şenliğin düzenleme komitesi başkanı Alper Ahlat’a bir gün önce teşkilatımızı vasıtası ile “siyasetçiler konuşma yapacak mı ?” diye sordurduk. Hiçbir siyasetçinin konuşma yapmayacağı bildirildi. Açılış töreni yapılacağı tesisin önüne sayın Arınç 2 saate yakın geç gelince tören geç başlamadı. Açış konuşmasını Alper Ahlat yaptıktan sonra , folklor gösterileri sonrası sayın Vali konuştu. Arkasından Sayın Arınç kürsüye çıktı. Zeytin şenliğinde Bosna’daki katıldığı toplantıdan ve özellikle yurt dışında olan bir büyüğümüz olan, burada törene katılanlara “Siz o kişinin kim olduğunu bilirsiniz” de diyerek Prinsilvanya’daki kişinin kavsiyebi olan bir kaşık zeşktin yağına birkaç damla limon sıkılırsa şeker hastalığı ve bir çok rahatsızlıklara iyi geldiğini anlattı. Tam anlamı ile şenliğin içine de limon sıkmış oldu. Vali beye muhalefete söz verilmesi gerektiğini söyledim. Vali bey programı “ben yapmadım” dedi. Ben ve arkadaşlarımda protesto ederek, zeytin yağı sıkma ve hasat toplama etkinliğine katılmadan ayrıldık. İktidarın her zaman yaptığı ne yazık ki Akhisar’da da oldu. Şenlik bizim açımızdan burukluk içinde geçti. Gelişmeleri şiddetle kınıyoruz.
Bölgemizdeki tarım ürünlerinin ve ürecilerinin sorunları anlatılacağına sayın Arınç nelerden bahsetti. 5. Yapılan Akhisar Hasat Şenliğinin zeytin üreticilerimize ve Akhisar halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.