Cumhuriyet Halk Partisinin bir önceki dönemde Milletvekillerinden olan Hasan Ören, Akhisar CHP İlçe Kongresinde yaptığı konuşmasında il başkanına ve seçimlerde alınan sonuçlara yüklendi.
Manisa CHP’nin eski Milletvekillerinden olan Hasan Ören, geçirilen seçimlerde partisinin aldığı oy oranlarını eleştirerek başladığı konuşmasında parti içinde daha önce Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaşanan tartışmalar sonun da basına yansıyan olayların kötü örnek teşkil ederek bazı yöneticilerin Türkiye’ye Turgutlu ve Manisa’yı kötü tanıttığını ve parti için de kutuplaşmalar yaratıldığını dile getirdi. Hasan Ören ağır bir şekilde eleştirdiği il yönetimi, seçim sonuçları ve parti içerisinde yapılan dedikodular hakkında şunları dedi.

BOYNUMU UZATTIM ALIN KESİN
Şimdi yaşlı genç diyorlar 40 yıldan beri ben bu kavgayı görmedim. Bir milletvekili gençlerin önünü açalım diyor. Eğer varsa öyle bir şey ben boynumu uzattım alın kesin. Bakın adamlar Tecrübe ile Gençlik birleşiyor demiş. 10. Yıl marşında ne deniyor. ’10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaşta’ bilmiyor muydu bunu diyenler. Ben Manisa’ya bakıyorum yerel seçimde başarı var mı? Yok! Tartışmayacak mıyız? Akhisar en çok oy aldığımız yer tartışmayacak mıyız? Kin nefret besleyeceksek Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar olması mümkün müdür? Ben 7 yıl gençlik kolları başkanlığından buraya geliyorum. Şimdi Milletvekilleri genç yaşlı kavgasını başlatır ise gençlik kolları dinozorları gönderiyoruz der. Kimdir dinozor? Biz gençler ile tecrübelilerin harmanını oluşturunca başarı alırız.


DELEGE SEÇİMLERİNDE LİSTE YAPANLAR VAR, YANLIŞ!
Delege seçimi kalkmalı. Ne demek delege seçimi. Herkes delege seçiminde liste yapacak onlar yarışacak olmaz. Gelin bütün üyeler ile yapalım seçimlerimizi.  İki dönemden fazla milletvekili de genel başkanı da olmasın. Hep seçimler ile uğraşıyoruz. İl kongresinde delegelerde şimdi Kemal beyi seçecekleri mi yazalım, diğerlerini mi yazalım denilecek böyle bir şey yok! Muhafazakar kesimden oy alamıyoruz diyorlar. Zamanında daha muhafazakar dönemde kasketiyle %40’larda oy alan Ecevit’te vardı. Bizim örgütümüz, gençlerimiz iktidar olacağımızı göremeyeceğim diyor ise biz bu savaşı kazanamayacağız. 



İL BAŞKANI NEREDESİN?
Konuşacak zamanlarımız bu zaman ama kazanacak muhataplar burada değil. Turgutlu’da neden kavga çıkartınız? Neden elinizde bir belge olmadan birilerini gönderip 12. Maddeden kaydedip MHP’li diye o yönetimin içerisine koyarak. Niye o gün Pazar günü basınla gelip Turgutlu’yu Türkiye’ye rezil ettiniz. Kim yaptı bunu? Yani orada 40 yıllık bir siyasetçi var hatasıyla, sevabıyla, günahıyla ne oldu diye biriniz sormadı? Niye 26 gün kala İl yönetiminde değişiklik oldu? Sayın il başkanı neredesin? Bu yönetimi neden görevden aldığını bir yazı ile eline vermedin? Neden o kavgaları çıkarttırdın? Bunları burada konuşacağız.
MİLLETVEKİLİ KENDİ MİLLETVEKİLİNİ ŞİKAYET EDİYOR
Bir Milletvekili kendi Milletvekilini başka bir partinin Milletvekiline çalışmıyor diye şikayet ediyorsa bunları konuşacağız. AKP’li Milletvekillerine kendi Milletvekilinin çalışmadığını şikayet etmek normal mi geliyor size? Dün Turgutlu’da 7 tane kadın olan yönetime neden bir kadın alıyorsunuz? İl’i değiştirdiniz? Kim değiştirdi İli? Benim konuşmama kızan olabilir bunlar doğaldır. Biz başka parti değiliz. Demokrasinin olmadığı partilerde değil,  Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisindeyim.

KİM BU TALİMATI VERENLER?
Beni 1. Sıraya da yerleştirdiniz, 8. Sıraya da ben her zaman çalışmaya devam ettim. Ama bütün adayları bu çalışmalara katılmasını sağlarken, arabama hepsinin resimlerini yapıştırdım, neden Hasan Ören çağrılmadı? Neden biz davet edilmedik? Kim bu talimatı veren? Kim istedi bu şekilde olsun diye? Bu şekilde olmaz, bunları bir şekilde halletmeliyiz. Karşıdaki parti anti demokratik uygulamalarla, parasıyla siyaset yapıyor.  Biz bir aileyiz, birlikte düşünüyoruz, biriz iriyiz, diriyiz diyorsak bir birimizi düşünmeliyiz. Herkese Cumhuriyet Halk Partisinin ihtiyacı var diyorsak, Cumhuriyet Halk Partisinin de herkese ihtiyacı var.

Eski Milletvekili Hasan Ören konuşmasının ardından ilçe kongresinin Akhisar’a ve Manisa’ya hayırlı olmasını temennisinde bulunarak kürsüden ayrıldı.






 




Video yükleniyor...