CHP Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Gökhan GÜREL saha çalışmalarının yanı sıra dernek ziyaretlerine Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Akhisar şubesi ve Karadenizliler Dernekleri ile devam etti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Akhisar şubesini ziyaret eden Gökhan GÜREL’İ , dernek başkanı Adnan BİLDİRİCİ ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.Derneğin yeni kurulan Akhisar şubesini ziyaret eden ilk aday adayı olduğu kendisine bildirilen GÜREL, bundan ayrıca memnuniyet duyduğunu belirterek “TEMAD şubelerine yabancı değilim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bu derneklere başkanlık yapan, yönetimlerinde yer alan dostlarım var. Onların dernekleri adına yaptığı güzel projeleri biliyorum. İnşallah sizin Akhisar’ da onları geçeceğinize inanıyorum” diye konuştu.

Sıcak ve samimi ortamda geçen görüşmede derneğin Akhisar şubesi hakkında bilgi alarak, dernek başkanı Adnan BİLDİRİCİ ve yöneticilerinin samimi sorularını yanıtladı. Akhisar Belediye Başkanlığına neden talip olduğunu da anlatan Dr.Gökhan GÜREL Akhisar ile ilgili projeleri hakkında da detaylı bilgi verdi. Projelerini rutin belediyecilik hizmetleri, kentsel dönüşüm ve imar odaklı projeler, yatırım ve istihdam odaklı projeler ile insan odaklı sosyal projeler olarak dört ana başlıkta özetleyen Dr. Gökhan GÜREL özellikle insan odaklı sosyal projelerde derneklere büyük görev düştüğünü belirterek “Sivil toplumun önemine inanan biri olarak sizlerle asıl seçimlerden sonra hiç aralıksız çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Dernekleri, yerel yönetimleri çalıştıran ve proje anlamında yön vermesi gereken önemli bir güç kaynağı olarak görüyorum” diyerek, belediye başkanı olması halinde derneklerle belediyeyi yoğun bir temponun beklediğini vurguladı.

KARADENİZ’İN ENİŞTESİYİM

Akhisar Karadenizliler Derneği’ ni de ziyaret eden Dr.Gökhan GÜREL “Eşimin kökeni Karadenizli. Orada enişte olman anlamını iyi biliyorum. Bu nedenle ben de kendimi artık yarı Karadenizli sayıyorum” diye konuştu.

Dernek Başkanı Nurettin KOÇOĞLU ve yönetim kurulu’ nun katıldığı toplantının gündemini özellikle inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm oluşturdu.

YERİNDE VE HAKÇA KENTSEL DÖNÜŞÜM PARTİ POLİTİKAMIZ

Dr.Gökhan GÜREL, kentsel dönüşümün deprem bölgesi Akhisar için önemli ve ivedi bir konu olduğunu belirtirken “Bu konuda partimizin genel politikası var. Olmazsa olmazlarımız var. İnsanları yerinden etmeyen, komşusu ve kültürü ile ilişkisini ve çevreyi gözeten, yerinde ekolojik kentsel dönüşüm, bunlardan bir tanesidir. Ayrıca ortaya çıkacak değer artışının halkla ve hakça paylaşılması da olmazsa olmazımız” diye konuştu.

DERNEKLER YERLEŞKESİ KURACAĞIZ

Dernek başkanlığı yapmış birisi olarak dernekçiliğin Türkiye’deki zorluklarını en iyi bilen birisi olduğunu ve Belediye Başkanı olursa bu konuda derneklere ne destekler verilmesi gerektiğini çok iyi bildiğini ifade eden Dr.Gökhan GÜREL “Akhisar’da bazı derneklerin yaşadığı ekonomik ve fiziki şartların zorluğunu biliyorum. Bunun için başkan olduğumda derneklerimize ve Akhisarımıza yakışacak ölçüde sunum salonları, kabul ve çalışma ofisleri, sekreteryası ile ortak kullanım alanlarına sahip olacak bir ‘Sivil Toplum Yerleşkesi’ kuracağımızın müjdesini de vermek istiyorum “ dedi

.