30 Mart 2014 yerel seçimlerine yaklaşık 8 ay gibi bir süre kala CHP aday adaylarını bir bir açıklarken Ak Parti ise henüz resmi bir açıklama yapmadı. MHP ise şu ana kadar bir aday adayını açıkladı. Parti kulisleri ve kamuoyunda Akhisar Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Ercan Yaşar’ın adı MHP’den Akhisar Belediye Başkanı aday adayı olarak geçmektedir. Ercan Yaşar bulunduğu konum (Devlet memuru olması) sebebiyle bu yönde bir açıklama yapmasa da, parti yöneticileri, partinin diğer örgütleri, sivil toplum örgütleri, sendikalar, eski ilçe başkanları, belediye başkanları, genel merkez yöneticileri velhasıl Akhisar’da yaşayan partili partisiz herkesle gelen talepler doğrultusunda geniş katılımlı ve organize olmuş bir ekiple birlikte görüşmeler yaptığı bilinmektedir. Amacının Akhisar’da büyük MHP birlikteliği ve kamuoyunun da talepleri doğrultusunda yeni yüzlerle ve gerçekleştirilebilir güzel projelerle BEN değil BİZ diyerek siyasete farklı bir bakış açısı getirmek olduğu çalışmalarından anlaşılmaktadır.


Akhisar siyasetinde köylüsüyle kentlisiyle tüm kesimleri kucaklayacak bir anlayışa ihtiyaç olduğu görülmektedir. Akhisarlı seçmenler bu seçimde güvenebileceği samimi, dürüst, adam gibi bir adama ve ekibe her zamankinden daha çok destek verecektir. Gücünü makamlardan değil kişiliğinden alan, makamlarında oturan değil, halkın içinde halkla birlikte olan siyasetçi ve siyasi anlayışlar her zaman bir adım önde olacaktır. Anlaşılan o ki bu seçimi halkla kucaklaşan, halka dokunan adaylar ve partiler kazanacak.

Yaklaşık 20 yıldır Akhisar’da yaşayan Ercan Yaşar’ın 23 yıllık başarılı bir öğretmenlik hayatı vardır. Ayrıca 6 yıl Türk Eğitim-Sen yönetim kurulu üyeliği ve yaklaşık iki buçuk yıldır da Akhisar Türk Eğitim-Sen ilçe başkanlığını yapmaktadır. Başkanlığını yaptığı Akhisar Türk Eğitim-Sen, tarihinde ilk defa İlksan İlçe temsilciliği ve öğretmenevi seçimlerini kazanmıştır. Üye sayısını iktidarın baskı ve yıldırmalarına rağmen 200’lerden 400’lere çıkararak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Üye olsun olmasın tüm çalışanların sorunları ile yakından ilgilenmiş, mağdur edilmiş üyelerinin hakkını hukuk yoluyla savunarak sayısız davalar kazandırmıştır.Ayrıca yerel ve ülke gündemini ilgilendiren konularda sık sık basın açıklamaları ve eylemlerle sessiz çoğunluğun sesi olmuştur.

Kendisiyle konuştuğumuz Ercan Yaşar bu başarısının sırrının “Önce inanmak sonra ekip çalışması, samimiyet, dürüstlük, kimseye ayırımcılık yapmamak, çalışma hayatında ve toplumda kadının gücünün farkında olmak, köylerden tutun kasabalara ve şehirdeki tüm okulları ziyaret ederek bizzat insanların ayağına kadar gidip dertlerini dinlemek, her türlü iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak, çalışmalarını şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yürütmek, kanunlara ve mevzuata hakim olmak “ olarak dile getirdi.

1970 Iğdır doğumlu olan Akhisar Türk Eğitim-Sen ilçe başkanı Ercan Yaşar Dokuz Eylül Üniversitesi Demirci Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirmiş. Ardından ise Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Sınıf Öğretmenliği Lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen ATB Altı Eylül İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak çalışan Ercan Yaşar evli ve üç çocuk babasıdır.