Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Aday Adayı Hayriye Hacet ve ekibi Alaşehir programı kapsamında ilk olarak bağda çalışan emekçi kadınlarla buluştu.

Bağlarda çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan Hayriye Hacet; “Hepimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Burada emek harcayıp çalışıyorsunuz. Daha sonra evlerinizde eşinize, çocuklarınıza ve evinize emek sarf etmeye devam ediyorsunuz. Sizlerin hakları asla ödenemez.” dedi.

Alaşehir programına şehir merkezinde devam eden Hacet, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütünde büyük bir ilgi ile karşılandı.

Sohbet sırasında konuşan Hacet; “Değerli partili arkadaşlarım göstermiş olduğunuz sıcak karşılama ve yoğun ilgi için çok teşekkür ederim. Hepimiz Türkiye’nin geleceği için çok çalışacağız. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin umududur. Ama çalışma olmadan sadece umutla hiçbir yere varamayız. Yıllardan beri devam eden yanlış politikalar nedeniyle çiftçi, emekli, esnaf, hatta gençlerimiz bile umutlarını kaybetmiş durumdadır. Bizler partimizin politikalarını çözüm programlarını halkımıza çok iyi anlatmak zorundayız. Bizler çalıştıkça partimizin politikalarını insanlarla paylaştıkça bizim gördüğümüz umudu herkes görecek. Çözümün Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu herkes net bir şekilde anlayacak.” dedi.

Sorulan sorular üzerine açıklama yapan Hayriye Hacet; “Bankalara uğramadan üretebilen çiftçimiz var mı? Hadi onu da geçtim, tarlasına ipotek gelmeyen kaç çiftçimiz kaldı. Yıllardır yanlış yürütülen tarım politikaları yüzünden çiftçilerimiz topraksız kalmak üzere, zaten birçok çiftçimiz toprağını kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisinin ürettiği tarım politikalarından belki de en önemlisi, yapılandırma politikasıdır. Yıllarca borç batağına sürüklenmiş olan çiftçimizin, toprağını korumak ve borçlarını ödeyebilmesini sağlamak için yapılacak olan bir yapılandırma programı ile çiftçinin sorunlarını çözmeye başlayacağız. Çiftçinin en büyük giderlerinden biri olan mazot 2 TL olacak. Hiç kimse yapılamaz demesin, yabancı gemilere, gezi teknelerine ve yatlara nasıl veriliyorsa benim çiftçime de 2 Liraya mazot verilecek. Bunu yapmak için halkçı olmak lazım, Cumhuriyet Halk Partisi olmak lazım.” dedi.

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Hayriye Hacet, partililer ile bir süre daha sohbetin ardından partililerin; “Bu işi sen yaparsın sarı kız” demesi üzerine tekrar konuşan Hacet; “Ben buraya tütüncü bir ailenin kızı olarak geldim. Üniversiteye gidene kadar tarlada tütün kırdım. Bir taraftan da okudum. Dün yılmadım, bugün yılmıyorum yarın da yılmayacağım. Yeter ki sizler gibi güzel yürekli insanlarla el ele olalım. Başaramayacağımız hiç bir şey yok. Hep söyledim yine söylüyorum. Ben Ankara’ya taşınmak için değil, Manisa’yı Ankara’ya taşımak için siyaset yapıyorum.” Dedi.