Akhisar Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Örgütü Ergenekon davası ve Silivrideki tutuklular ile ilgili ortak basın açıklaması düzenledi.

Akhisar Tahir Ün Caddesi Öğretmen Evi önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda ADD mnsubu ve partili katılırken, Basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Başaknı Günhan Bakırlıoğlu okudu.

Bakırlıoğlu konuşmasında, "2007 de başlayan ve adına Ergenekon adı verilen soruşturmada cumhuriyetimizin yetiştirdiği nice değerli insan bir siyasi dava torbasının içine atılarak silivride bulunan zülumhanede yıllarca neyle suçlandıklarını bilmeden yattılar. Bu öyle bir davaydı ki savcıların iddianamesi binlerce sayfa tutuyordu. Okumak yıllar alır.Delil olarak ileri sürülenler, world programında yazılmış binlerce sayfadan oluşan yasa dışı dinlemelerle bezenmiş sözüm ona dijital deliller,şimdi Kanada'da keyif süren bir haham efendinin ileri sürdüğü iddialara dayanarak açılmış bir siyasi dava..O hahambaşı ki yıllar sonra bir ekranda, Ergenekon bir projeydi dese bile kimsenin umursamadığı artık dikkate almadığı bir kurgu dava ,hukuksuzluğun diz boyu yaşandığı duruşmalar,dinlenmeyen tanıklar,dinlenen sözüm ona gizli tanıklar,kimler mi yasa dışı Pkk terör örgütünün ele-manları,savunma hakkının gasp edildiği,avukatlara söz hakkı verilmeyen ,her duruşmasında alenen hukuk katliamı yaşanan dava...

Bu davada Türkiye cumhuriyetinde genelkurmay başkanlığı mertebesine ulaşmış birisim, ülkemizin cesur yürekli gazetecileri,dünya çapında bir bilim adamı,ağır hastalıklarla boğuşan üniversite rektörleri,ordumuzun çok değerli subayları ve nice değerli aydın v.s v.s...yargılandılar, bu davada sonunda savcılar esas hakkında mütalaarını açıkladılar.Tam 64 Sanık için darbeye teşebbüsten ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediler. bu özel yetkili mahkemelerin antidemokratik sıkıyönetim ve devamındaki devlet güvenlik mahkemelerinden hiç bir farkı yoktur.sadece adı değiştirilmiştir..Güya bu özel yetkili mahkemeler kaldırıldı ama devam ettikleri davayı bitirinceye kadar görevlerine devam ediyorlar..Ülkemizi yöneten iktidar ve partisi son zamanlarda şikayetçi gibi görünseler de nedense bu mahkemelerin adaletsiz, hukuksuz yaklaşımları karşısında pek bir çaresiz görünüyorlar.

Yada öyle görünmek istiyorlar.Oysaki siyasi davaları gören mahkemeler ,tarih boyunca görülmüştür ki siyasi gücün emrindedirler.Eğer iktidar bu kadar çaresizmiş gibi görünüyorsa demek ki onların üstünde de bir güç var..vay bizim güzel ülkemizin haline vay...

Bizim değerli halkımız, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkına varmasınlar diye öyle güzel uyutuluyor ki...Medya her zaman önemli bir güç ama bağımsızsa...bağımlıysa toplumu yönlendirmede en etkili güç..hele ki okumayan, irdelemeyen,sorgulamayan bir toplum,yanlı medyanın yönlendirmelerine her daim açıktır. İşte Ergenekon davası, vicdanların ağıt yaktığı bir dava.büyük bir ihtimalle mahkeme, savcıların esas hakkında mütalaarına göre karar verip topu üst mahkemeye yani Yargıtay a atıp görevlerini tamamlayacak.u m arım bundan sonra geceleri rahat uyurlar.Yargıtay ise yine yıllarca süren bir süreç sonunda kesin kararını verecek..Zulumhane ise misafirlerini bu karar çıkana kadar kim bilir daha kaç yıl ağırlayacak.çocuklar büyüyecek,babalara hasret ne yıllar geçecek.

Teröristin Kızı ve oğlu Olacaklar,Önyargılı toplumun gazabına uğrayacaklar ve bu yüzkarası dava bu cumhuriyetin tarihinde kimbilir nasıl anılacak. Değerli arkadaşlar bizler add ve chp olarak bu yüz karası siyasi davanın, bir terör örgütü başının özgürlüğünü kazanması için bir araç olarak kullanılmasının endişesi içindeyiz.Eğer bu endişemizde haklı çıkarsak bu halk asla affetmeyecektir." dedi. Basın açıklaması çeşitli solagonlar eşliğinde son buldu.