Akhisar CHP İlçe Başkanı İsmail Şahin parti lokalinde saat: 14.00’da yaptığı basın açıklamasında, CHP’ye üye olan öğretmenlerin öğretmenler günü kutladı.

İsmail Şahin yaptığı basın açıklamasında öğretmenliğin önemine değinerek; “1950’den bu tarafa muhafazakar ve liberal partilerin hedef aldığı kitle öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler bu ülkeyi aydınlatırsa onların oy oranı düşecektir. İlk işleri köy enstitülerini kapattılar. Ondan sonra adım adım geriye gidildi. Sonraki aşamada 1990’larda taşımalı eğitimle eğitim yine geriye gitti. Gördüğümüz kadarıyla siz zor şartlarda çalışıyorsunuz. Ama ne yazık ki siyasi iktidar bugün bu ülkeyi yönetenler. Başka bir kurum, başka bir kurumu itibarsızlaştırmak istemiyorum. Ama bir ülkede Milli Eğitim’in bütçesi Diyanetin bütçesinden daha küçükse o ülke kalkınamaz. Bu ülkenin öğretmenleri verimli olamaz. Onun için ülkenin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var. Keşke iktidar olabilseydik sizlere daha modern daha faydalı olabilecektik. Ama tekrar söylüyorum öğretmenlerimiz hocalarımız yeni nesil sizin elinizden çıkan çocuklar bu ülkeye sahip çıkacaklardır. Bir gün muhafazakar liberal partiler gündemden düşeceklerdir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”dedi.

İsmail Şahin konuşmasının ardından emekli öğretmenleri temsilen Nevin Dağlı’ya çiçek takdim etti. Gençlik kolları üyeleri emekli öğretmenlere çiçek takdim etti.