Akhisarpress.com

 

Chp Akhisar İlçe Teşkilatı Parti Lokalinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya  İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu ,yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Selver  Goral ,yönetim kurulu üyeleri ,Kayalıoğlu Belediye Başkanı Mehmet Gökfiliz ve üyeler katıldı.


Açıklama yapan Vehbi Bakırlıoğlu; "Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Saygıdeğer Basın Mensupları,


Uzun süreden beri PKK Terör Örgütünün saldırıları ile ülke gündemi sarsılırken ve her gün içimizi sızlatan şehit haberleri alıyorken 2 gün önce CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün seçim bölgesinde yaptığı esnaf ziyaretleri sonrasında Ovacıkta terör örgütü tarafından kaçırılmıştır.Şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki kaçırılma olayı esasında doğrudan TBMM’ye ve onun temsil ettiği Halkın iradesine karşı yapılmış bir eylemdir. Milli iradeye vurulmak istenen bir darbedir.Bu kaçırılma olayı sonrasında insanların aklına neden Hüseyin Aygün sorusu geldi. Bilindiği gibi 12 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli'de büyük bir seçim zaferi kazanarak iki milletvekili çıkartmıştır. Seçim öncesinde terör örgütünün ve yandaşlarının tüm baskılarına ve şantajlarına rağmen partimiz bölge milletvekili sayısının tamamını alarak bölge halkına 3. bir seçeneğin olduğunu göstermiş bu sonuçta örgütte derin bir endişe yaratmıştır.


Yakın geçmişte doğu ve güneydoğuda çok sayıda siyasetçinin ve en sonda bir milletvekilinin kaçırılması bizlere terör örgütünün bu bölgede kendisinden başka bir sesin çıkmasına izin vermek istemediğini göstermektedir.


Şunu da belirtmeliyiz ki olayın hemen sonrasında iktidar partisi mensuplarının çeşitli yollar ile verdikleri mesajlar, beyanatlar ve Başbakanımızın takındığı umursamaz tavır bizleri en az bu olaylar kadar üzmüş ve yaralamıştır. Özellikle Başbakanımızın söylemiş olduğu" böyle bir olayın olacağını bekliyorduk..." beyanı ve bunun beklenmesine rağmen Hüseyin Aygün'ün kaçırılmış olması, devletimiz hakikatten yönetiliyor mu? Sorusunu beraberinde getirdi.


Hele ki Şamil Tayyar isimli sözde milletvekilinin twitter'dan yapmış olduğu açıklama akıllara durgunluk verecek niteliktedir. PKK'nın ölüm listesinde olan ve PKK tarafından kaçırılan bir milletvekili için bir başka milletvekilinin bu derece uygunsuz açıklamalar yapması, insafın ve vicdanın insanoğlu için ne kadar önemli birer vasıf olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir.


Son dönemde artan terör, ülkemizin güney sınırında yaşanan hareketlilik ve aslında Başbakanımızın da Eş başkanı olduğu BOP'un uygulamalarından başka bir şey olmayan Arap Baharı oluşumu paralellik göstermektedir. Terör örgütünün Hakkari'de, Şemdinli'de, Foça'da ve son olarakta  Tunceli de yapmış olduğu eylemler bizlere örgütün eylem tarzında nitelik ve nicelik olarak değişikliğe gittiğini göstermektedir.

Kamuoyunun gözden kaçırmaması gereken bir diğer hususta son bir yıl içinde 145 yurttaşımızın terör örgütü tarafından kaçırılmış olmasıdır. Hali hazırda aralarında kaymakam vekili, polis ve askerlerinde bulunduğu 8'i kamu görevlisi olmak üzere toplam 26 vatandaşımız terör örgütü tarafından alıkonulmaktadır. Güvenlik kuvvetlerinin kaçırılan bu yurttaşlarımızı kurtarmak için göstermiş olduğu çaba ne yazık ki beklentinin çok uzağındadır. Milletvekilimizin ve diğer yurttaşlarımızın bir an önce kurtarılmaları en büyük beklentimizdir.

Bu eylem, geçtiğimiz günlerde partimizin TBMM'ni olağanüstü toplantıya çağırırken ortaya koyduğu gerekçelerin ne kadar haklı olduğunu tüm kamuoyuna göstermiştir.


TBMM'nin toplanmasının teröristlerin amaçlarına hizmet edeceği usanç ve utanç verici safsata ve bağnazlığına, Hükümet ve yandaşları derhal son vermelidir. Zira halkımız artık sözde kalan birlik ve beraberlik çağrıları değil, TBMM'de fiilen sergilenen birlik ve dayanışmayı görmek teröre karşı etkin sürdürülebilir toplumsal bir mutabakat ve strateji oluşturulmasını istemektedir.

Yaşanan terör olayları ilgili olarak , CHP'nin meclisi acil çağırmasına tepki gösterip meclise gelmeyenlerin , milli irade ile konuşmaktan kaçanların, bu konuyu Başbakanın Özel temsilcisi aracılığıyla Oslo'da terör örgütü ile müzakere ettiklerini, yani hükümetin " PKK'nın eylemi üzerine meclisi toplarsak PKK'nın istediğini yaparız" yaklaşımının samimi olmadığını, zaten onların Oslo görüşmelerinin kayıtlarında olduğu gibi pek çok konuda PKK ile açıkça müzakere ettiklerini siz değerli basın mensuplarının ve kamuoyunun takdirine bir kez daha sunuyorum.

Sizlerin vasıtası ile "PKK bomba attı diye ,  birkaç Mehmet'i şehit etti diye Meclis toplanmaz" diyen Sayın Hüseyin Çelik'e soruyoruz


-Sayın Çelik kaç Mehmet Şehit olursa meclis toplanır?


-Sayın Çelik; sizce Meclisi Olağanüstü toplantıya çağırmak için yeterli

çoğunluktaki Şehit sayısı kaçtır?


Cumhuriyet Halk Partisinin çağrısına çeşitli gerekçeler ile katılmayan milletvekillerine soruyorum:


Bu meclis


-Ülkemizin her yerinden şehit haberleri gelirken -Ülkemiz tüm bölge ülkeleri ile neredeyse savaşın eşiğine gelmişken -Ülkemizin bir bölümünde ne olup bittiğini kimse bilmiyorken toplanmayacak ise ne zaman toplanacak?


Bu sebep ile bu olağanüstü şartlarda Meclise gelmeyenleri, mecliste milli iradeden kaçıp da Oslo'da pazarlık yapanları şiddetle kınıyoruz.


Değerli arkadaşlar bildiğiniz gibi bu gece mübarek Kadir Gecesi. Bu vesile ile tüm Akhisarlıların, tüm yurttaşlarımızın ve tüm İslam Aleminin mübarek Kadir gecesini kutlar cenabı Allahtan ülkemize, bölgemize barış ve huzur dilerim." dedi.