Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ilçe başkanı Fatih Mehmet Füzün, bugün saat 15.00’da parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ÇEVRE YOLUMUZ HİZMETE GİRDİ

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Mehmet Füzün: “Bugün Akhisarlının yüzünü Güldüren Ekonomimize güç katacak bir sevinci sizlerle paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz Çevre yolumuz hizmete girdi. Süreç uzamış olsada sonuç şehrimizin faydasına oldu biri Allah’ın izniyle yolumuz bitti. Bunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve vekilimizin çok büyük emek sarf etti. Özellikle Çevre yolunun Gölmarmara tarafından gelen kısmı planda yoktu bu sayın vekilimizin gayreti ile eklendi Bir kez daha vekilimize teşekkür ediyorum. Çevre yolunun açılışına vekilimiz plan bütçe komisyonu başkan yardımcısı olduğu için meclisteki çalışmalarından dolayı katılamadı.

ESKİ DEMİRYOLU PROJESİ ÇİZİLECEK

Yolumuzu gidip test ettik, Avrupa standartlarının üzerinde bir çevre yolu. Bakanımız partimize geldiğinde Akhisar ile ilgili yapılmasını istediğimiz isteklerimizi söyledik. En büyük isteğimiz Akhisar’ı ikiye bölen tren yolunun güzelleştirilip halkımızın hizmetine açılmasıydı. Bununla ilgili bakanımızdan rica ettik. Projelerimizi gösterdik, bakanımızı demiryoluna götürdük. Demiryolu bölge müdürümüz Alanın Manisa Büyükşehir belediyesince 4 kez istendiğini de Akhisar Belediyesinden Gar ve tren Yolu Projesi ile ilgil istek olmadığını belirtti Biz burayı bütüncül proje olarak yapacaktık o yüzden Büyükşehirin isteğini reddettik dedi. Biz de bakanımıza bütüncül proje olduğunda 5-10 seneyi alacak bir proje dedik. Bu yol en azından Pazar yerinin olduğu yer dursun. Deplase olan yolu biz güzelleştirelim halkımıza açalım daha sonra yolun geri kalan bölümünü de yavaş yavaş yaparız dedik. Bakanımız olumlu baktı. Bakanımızla giderek tren yolunu inceledik, hakikaten Akhisar’a yakışacak bir yer haline getirme sözünü Bakanımızdan aldık. Bölge müdürümüze yapılması için deplase olan yer için proje çizilmesini söyledi. Proje çizildikten sonra bakanlığımıza gidip görüşeceğiz. Bizlere yardım edileceğinin sözünü aldık. Bunu daha önce büyükşehir belediyesi istediği için de büyükşehir ile beraber iştiraklı olarak halledecekler inşallah. Proje çıkarırken büyükşehir belediyesi ile de görüşmelerimizi yaptık. Herhangi bir sıkıntı yok biz projeye dahil oluruz dedi. Zaten defalarca istemişler ama bütüncül projeyi yardığımız için deplase olan yer projeye alınacağı için büyükşehir ve bakanımızın yardımlarıyla bu projeyi hayata geçireceğiz.

ZEYTİNLİOVA YOLU İÇİN MÜJDE

Zeytinliova yolunun köprüsünün yapımı ile ilgili 3-4 ay içinde Aytekin Bey’den söz aldık. Köprü yapımını da 3 ay içine sığdırmaya çalışacağız. Köprünün geç kalmasının sebebi yol kapanalı 10 gün oldu. Zeytin sezonu olduğu için vatandaşların mağdur olmaması ve diğer yollara gitmemesi için geçe aldık. Normalde bir aylık işi kalmış olması lazımdı. Köprünün uzun sürmesinin sebebi zeytin sezonuna eşit kalması sebebiyledir. Zeytinliova yolunun yapılması hakkında buraya daha önce bölge müdürü gelmişti vekilimizle beraberdik. Zeytinliova yolunu biraz genişletebiliriz dedi. Ama söz almadık. Biz bu hususta bastırdık ve gündemimize aldık. Köprü bittikten sonra Zeytinliova yolunun 1,5 veya 2 metre genişletilip yapılması hususunda görüşmelerde bulunduk. Bakanımızla Gölmarmara yolunun devamıyla ilgili konuştuk, zaman alabileceğini söyledi.
Akhisar’daki askeri havaalanın sivil havacılığa açılması konusunda talepte bulunduk. Sayın Bakanımız değerdirecek.Ak Parti olarak daima Akhisar için çalışıyoruz desteğinize teşekkür ederim.