Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Manisa’nın Akhisar ilçesinde en büyüğü 3.9 olan toplam 14 deprem kaydedildi. Depremler, bölgede paniğe yol açarken gözler fay hatlarına çevrildi.

Deprem araştırmacısı Sinan Bozkurt, Akhisar Press Haber’e yaptığı açıklamada, “Sındırgı ve Akhisar’a geçmiş olsun. İki gün önce sizi ikinci kez uyardım ve siz de haber yaptınız. Deprem, Kuzeybatı-Güneydoğu yönlü Simav Fayı’nın devamı niteliğindeki Gelembe Fayı ile ilişkili, yeri tespit edilmemiş fay zonu üzerinde gerçekleşti. Bu tehlike Mayıs 2025’te başladı. 5 Mayıs 2025’te sosyal medyada uyarıda bulunmuştum, iki gün önce de tekrar uyardım” dedi.

Whatsapp Image 2025 08 10 At 22.00.52

Bozkurt, depremin Simav Fayı üzerinde olmadığını vurgulayarak, “Bilgi kirliliğini ortadan kaldıralım. Simav Fayı da tetiklendi. Ancak bu depremi üreten, Gelembe Fayı ile bağlantılı yeri tespit edilmemiş fay zonu. Baskılamayı yapan Gelembe Fayı. Dikkat edin, Gelembe Fayı üzerinde bir tane bile mikro deprem yok. Bu nedenle Gelembe Fayı üzerinde 6.8 ile 7.1 arasında bir deprem olabilir. Hasarlı binalara girmeyin, tedbirinizi alın” uyarısında bulundu.

8 Ağustos’ta “deprem fırtınaları” uyarısı yapan Bozkurt, büyük bir depremin gelebileceğini belirterek, Gelembe ve Simav faylarının Manisa ve çevresi için ciddi risk taşıdığını ifade etti.

Whatsapp Image 2025 08 11 At 11.18.14
"Son deprem sonrası"

Whatsapp Image 2025 08 10 At 22.05.50
"8 Ağustos 2025 Deprem araştırma grubunda 6.2 büyüklüğünde depremi üreten fayın analizi"