Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un incelemeler sırasında yıkım talimatı verdiği minarenin yıkımı, kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Akhisar’da meydana gelen ve çevre ilçelerde etki gösteren 5,4’lük depremin ardından hasar tespitini bizzat yapmış ve ağır hasarlı binaların yıkımı için ilgililere talimat vermişti. Ağır hasar gören yapılar arasında Kırkağaç ilçesine bağlı Alifakı Mahallesi’nde bulunan cami minaresi de vardı. Bakan Kurum’un talimatının ardından harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, ağır hasar gören 42 metre yükseklikteki minarenin yıkımını gerçekleştirdi. Çevre güvenliğinin sağlanmasıyla birlikte çalışmayı bekleten ekipler, minarenin yıkımını kontrollü bir şekilde sağladı.
Depremde ağır hasar gören caminin minaresi yıkıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta Akhisar’da meydana gelen 5,4’lük depremin ardından Kırkağaç ilçesi Alıfakı Mahallesi’nde ağır hasar gören 42 metre yükseklikteki cami minaresinin yıkımını gerçekleştirdi.
Yorumlar
Çok Okunanlar

Akhisar’da 15 Nisan’da Planlı Elektrik Kesintileri Yaşanacak

Akhisar’da 18 Nisan Cuma Günü Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi

Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nde Yıldızlar Geçidi

Akhisar Halk Ekmek Hizmete Başladı: Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Ekmek Artık Daha Yakın

15 Nisan Salı Güncel Altın Fiyatları Ne Kadar?