Akhisarspor’dan yapılan açıklamada, “Kulübümüzde futbol oynamış Takım Kaptanlığımızı yapmış, daha sonra Altyapımızda farklı yaş gruplarında Teknik Sorumlu olarak görev almış Akhisarlı Bayram Ali Kaya Hocamız, bugün itibariyle Akhisarsporumuzda Sportif Direktör olarak görevine başlamıştır. Hocamıza Hoşgeldin diyor yeni görevinde başarılar diliyoruz”

Akhisarspor’da 1995 ile 1998 yılları arasında stoper olarak futbol oynamış 48 yaşındaki Bayram Ali Kaya’nın takımı 12 Ağustos Çarşamba günü Akhisar Belediyesi Yılmaz Atabarut Tesislerinde toplaması bekleniyor.

Sportif Direktör nedir? 

Sportif direktör, Teknik direktörleri her hangi bir ibram altında tutan bir meslek ya da pozisyon değildir. Aksine, özellikle eski futbolculardan meydana gelen sportif direktörler teknik direktörlere teknik tecrübesi ile destek olur. Teknik yönetim ve kadro arasında bulunan köprü tarzında bir pozisyonu bulunmaktadır. Futbolcular ile yakından ilgilenerek özel problemlerini dinleyerek her şekilde destek olur. Kulübün ayrıca transfer gibi çeşitli işlerini de yapmaktadır.