Saat 15.00'te AK Parti lokalinde Belediye Başkan aday adayı Remzi Şekerci, eşi Songül, oğlu Alperen ile gelen partilileri ve davetlileri karşıladı. Belediye başkan Aday adayı Remzi Şekerci, AK Parti birinci Belediye Başkan aday adayı oldu.

AK Parti lokalinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İlçe başkanı İbrahim Sayın;" Seçimler demokrasinin vazgeçilmez birer unsurlarıdır. 31 Mart yerel seçimleri de bu seçimlerden biridir. Kurulduğu tarihten itibaren tarih yazan, destanlar yazan AK Parti, girdiği her seçimde birincilikle çıkmıştır. Önümüzdeki yerel seçimlerde inşallah Akhisar’ımızda AK Parti bayrağını dikecektir. AK Parti kurulalı 17 yıl oluyor, 16 yıldır da iktidardadır. Cumhuriyet tarihinde bu kadar uzun iktidarda kalan bir parti sadece tek partili dönemde olmuştur. Demokratik döneme geçtiğimiz 1950’den sonra en uzun iktidarda kalan parti Ak Parti’dir. AK Parti halkın kurmuş olduğu bir partidir. Yönetimimiz, kadın ve gençlik kollarımız olarak biz vatandaşın içinden çıkmayız. Vatandaşın derdiyle dertleniriz, neşesiyle neşeleniriz. Düğüne, hayrına, cenazesine, merasimine, acı ve tatlı gününde vatandaşımızla beraberiz. AK Parti bu unsurda, vatandaşla bu diyalogla gittiği müddetçe vatandaş bizi mahrum bırakmayacaktır. Bizim aday adaylığı yarışımız 5 Kasım’da başladı, 12 Kasım’da bitecek. İlk aday adayımız da Remzi Şekerci’dir. Biz her adayımızı basına tanıtıp, Akhisar’la tanıştırmak bizim görevimizdir. Bütün aday adaylarına eşitizdir. Aday adaylarının hiç birinin üstünlüğü yoktur" dedi.

Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Remzi Şekerci, yaptığı konuşmada şunları söyledi. Remzi Şekerci;"1967 yılında Malatya, Darende doğumluyum. 1978 yılından beridir Akhisar’da ikamet etmekteyiz. Uzun yıllar yurtdışında Fransa’nın Paris kentinde ikamet ettim. Sürekli Akhisar’a gelip gidiyorduk, ailem ve kardeşlerim buradaydı. Yurtdışında uzun yıllar hem ticaretle hem de siyasetle yakından ilgilendim. Özellikle AK Parti döneminden sonra siyasetle daha iç içe olduk. Yurtdışındaki AK Parti teşkilatlanmasında ciddi görevler aldım.

Türkiye’ye tamamen dönüş yaptık.  Çocuklarımız artık burada okula gidiyor. Vatan özlemini artık bitirip Akhisar’da 365 gün yaşamaya devam edeceğiz. Yurtdışında Türkiye’mizi temsil etmek için çalışmalarımız oldu. Aynı zamanda Fransa siyasetinde yerel çalışmalarımız oldu. Fransa’da da milletvekili aday adayı olmuştum. Geçtiğimiz dönem 24 Haziran’da da Akhisar’da milletvekili aday adayı olmuştum. Fransa’daki siyaset alanında çok ciddi çalışmalar yaptık. Belirli bir bilgi birikimine ulaştığımı düşünüyorum. Şimdi Türkiye’de yaşama kararı aldıktan sonra da bu bilgi birikimini Akhisar’ımızın gelişiminde kullanmayı düşünüyorum. Bizim hedefimiz daha güzel şeyler yapmak ve Akhisar’ımızı layık olduğu yere getirmektir. Benim niyetim Akhisar’ı küçük Paris yapmak. Hedeflerimiz güzel bu yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Akhisar halkında çok daha güzel bir gelecek sunmak için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.