Akhisarpress.com - Zeraim Gedera Tohum firması Akhisarlı üreticiler ile bir araya gelerek üretimin geliştirilmesi hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Gülbeyaz-ı Ziyafet restoranda gerçekleştirilen akşam yemeğine Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M.Akif Şenyürek ve firma yetkilileri katıldı. Akhisarlı üreticilere özel olarak düzenlenen etkinlikte Salatalık ve Domates üretimi ve üretim aşamaları hakkında bilgiler verildi.

Firma yetkilileri, Akhisar’ın seracılık başta olmak üzere ağırlıklı olarak hıyar üretimi ile ön plana çıktığını belirterek, 2010 yılının sonunda tescil edilen ve 2011 yılında satılmaya başlanan Pruva F1 çeşidini anıttı. Zeraim Gedera ekibinin bu ürünlerin dikimi, yetiştiriciliği ve bakım işlemleri konusunda verdiği bilgilerse üreticilerin tecrübelerine kazandırıldı Zeraim Gedera Ege Bölge Sorumlusu Kadir Sarı Akhisarlı üreticilerin ilgisinden hayli memnun kaldıklarını ifade ederek, etkinliğe katılan üreticilerden pek çok soru aldıklarını ve bu soruların yanıtlarını vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Akhisar’da salatalık üretimine ilişkin düzenlenen etkinlikte salatalık hastalık ve zararlıları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıklarını söyleyen Sarı, artan girdi maliyetlerinin yanında kazancı artırmanın tek yolunun ürün kalitesinin artırılmasından geçtiğini söyleyerek seminerde üreticilere bu yaklaşımı anlatmaya çalıştıklarını da belirtti.