Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü tarafından incelemelerde, yeraltı su metrajlarının aşırı derecede düştüğü tespit edildi. 

YERALTI SUYU TAHSİSİ DURDURULDU

Tarımsal, hayvansal ve sanayi sulama amaçlı yeni sondaj su kuyuları izinleri durduruldu. İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Bölgemizde çok fazla yeni sondaj başvurusunun olduğu bildirildi. 

Bu konuda Türkiye Sulama Kooperatifleri Genel Başkanı Halis Uysal yaptığı açıklamada; “Çiftçimiz zaten çok zor durumda, sondaj çalışmalarının yasaklanması dolayısıyla daha da zor duruma düşecektir. Bunun çözümü olarak yer altı sularının zenginleştirilmesi için yıllardır yapılmayan baraj ve göletlerin acilen yapımı hızlandırılmalıdır. Kaçak sondajların tespit edilmesi ve engellenmelidir. Tarımsal sulama için sadece yasaklar çare değildir. Bunlara örnek olarak Türkiye’de Konya Havzası ve Küçük Menderes örneklerinde kaçak sondajlar hat safhada olduğu görülmektedir” dedi.

SONDAJ AÇMA RUHSATI AKHİSAR'DA ve BAZI İLÇELERDE ARTIK VERİLMEYECEK

DSİ bölge müdürlüğü tarafından düzenlenen yer altı sularını koruma planında Manisa'nın ve Akhisarın çoğu Mahallesi izne kapanmıştır.
Akhisar'da az sayıda mahallenin sınırları içinde sadece bazı bölgeler açıktır. O mahallelerin bazı bölümleri dışında kalan mahallelerimiz komple kapalıdır. RESİMDE MAVİ olan bölgeler komple kapalıdır.

İşte o yarısı açık olan mahallelerimiz;

Göcek, Dağdere, Hamit, Çıtak, Hacıibrahimler, Kömürcü, Doğankaya, Hanpaşa, Kocakağan, Sağrakçı, Sarnıç, Söğütlü, Yaykın, Zeytinlibağ, Kadidag, Sırtköy, Yenice, Karaköy, Musaca, Kayganli, Sarılar, İsaca, Kobaşdere, Çamönü, Akkoca, Hasköy, Durasıl, Şehitler, Seğirdim, Kızlaralanı, Ulupınar, Yenidoğan.

"HARİTADA MAVİ OLAN BÖLGELERİN TAMAMININ İZNİ KAPALI"