Akhisar İlçesinde düzenlenen Girdi Paketi Dağıtım Töreninde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Akhisar, Salihli ve Turgutlu İlçelerinde verilen eğitimlere 150 faydalanıcı katılım sağladı. Eğitim sonunda katılımcılara Akülü Ot Biçme Makinası, Budama Makası, Sırt İlaçlama Pompası, Plastik Meyve Kasası, Zeytin Hasat Merdiveni dağıtımı gerçekleştirdik. 

Gerçekleştirdiğimiz proje ile özellikle üretici kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunmak, yaşamlarını kendi imkânlarıyla sürdürebilmelerini sağlamak, tarım sektöründe istihdam edilme kapasitelerini artırmayı hedefliyoruz” dedi. 

Akhisar İlçemizin  Dingiller Mahallesinde 25 kadın üreticiye 12 Modülden oluşan “ZeytinYetiştiriciliği” konulu eğitim düzenlendi. Eğitim kapsamında; zeytinde toprak işlemeden gübrelemeye, hastalık zararlı kontrolünden budamaya, organik tarımdan hasat hijyenine kadar birçok konuda uygulamalı eğitimler verildi.

31.03.2022 tarihinde Akhisar İlçesinde gerçekleştirilen dağıtım etkinliğine; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ, Proje kolaylaştırıcısı Hüseyin TABAKÇI ve konu uzmanı teknik personeller ile proje faydalanıcıları katıldı.