Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Akhisar Ziraat Odası tarafından yürütülen “Akhisar Kapılarını Organik Tarıma Açıyor”  projesi kapsamında 2015 yılı itibariyle 202 zeytin üreticimiz ile 5.160 dekar alanda organik tarım sürecine başlandı.

ICEA sertifikasyon firması denetçileri Ramazan Ayan ve Özlem Demir tarafından, ilk olarak Yeğenoba Mahallesindeki 49 üreticinin denetimleri gerçekleştirildi.  Denetim öncesi gerekli bilgilendirmeler yapılarak, sonrasında üreticilerin katılımıyla arazi kontrolleri tamamlandı. Denetime, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri Nazlı Funda EDREMİT, Hüseyin TABAKÇI ve Meltem PITIR ile Akhisar Ziraat Odası personeli  Aytekin DEĞİRMENCİ’ de katıldı.

Yeğenoba’lı üreticilerimizin organik tarım konusundaki soruları cevaplandırılarak, görüş ve önerileri alındı. Denetimler 3 hafta boyunca ilçemizin organik tarım yapan diğer mahallelerinde devam edecek. Projeye, Akhisar GTHM ile birlikte Akhisar Ziraat odası, Akhisar Ticaret Odası, Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı da proje ortağı olarak katılım gösteriyor.