Haber Merkezi

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca desteklenen Çevre Amaçlı Tarım Arazilerin Korunması Programı (ÇATAK)çerçevesinde Akhisar’da 2012 yılı çalışmaları tamamlandı. Programa 65 yeni çiftçi katıldı.


Akhisar ilçesinde 2011 yılında başlatılan ÇATAK Programı kapsamında 58 çiftçiye ait 1.010 dekar alan üzerinde program tebliğinde belirtilen 2. kategori uygulamaları başlatılmıştı. 


ÇATAK programı uygulanan Kömürcü, Hanpaşa, Çıtak, Kobaşdere  köylerinden çiftçiler ile 2012 yılı için 65 yeni sözleşme imzalanmak suretiyle programa katılan çiftçi sayısının 120 ye çıkarıldığını belirten Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek 2012 yılında yeni programa alınan 1.019 dekar alan ile birlikte ilçemizin ÇATAK programı uygulama alanı 2.029 dekara çıkarılmış oldu. Program dahilinde 2. kategori uygulamaları içinde yer alan taş toplama ve ahır gübresi kullanılması işlemlerini ve sözleşmedeki bu konudaki taahhütlerini yerine getirmiş olan çiftçilerimize dekar aşına 60 TL destekleme ödemesi veilecektir. Çiftçilerimiz kendi arazilerinin taşını topluyarak ve arazisine doğal ahır veya çiftlik gübresi kullanarak hem çevreyi korumuş oluyorlar hem de desteklemeden yararlanıyorlar. ÇATAK Program Desteği kapsamında, 2012 yılında  yürütülen faaliyetler neticesinde 120 çiftçimize 121.735 TL destekleme ödenecektir.”dedi.