Haber Merkezi

 

2012 yılı Makine Ekipman Desteğinden yararlanmak için Manisa İl genelinde başvuru yapan çiftçilerin başvuru değerlendirme sonuçları Manisa İl Müdürlüğünce açıklandı.


Değerlendirme sonuçlarına göre Akhisar İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunan 465 çiftçiden 41 adedi hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan çiftçiler listesinde yer aldı.

 

Akhisar İlçe G.T.H.Müdürü Mehmet Akif Şeyürek “Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen 2012 yılı makine ekipman desteklemesi hibe destek tutarı 1.681.843 TL. dir. Hibe sözleşmesi yapılacak çiftçiler listesinde yer alan ilçemiz çiftçilerinin alacağı 41 makinenin toplam tutarı 410.314 TL olup, çiftçilerimize ödenecek hibe destek tutarı ise 205.157 TL.dir. Onaylanan yatırımcı listeleri on gün süresince Manisa İl G.T.H.Müdürlüğü ile İlçe Müdürlüğümüz internet sitesinde ve İlçe Müdürlüğümüz duyuru panolarında yayımlanacaktır. Listedeki yatırımcılara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. İl ve İlçe Müdürlükleri panolarındaki duyuru ve yatırımcı listesi tebligat niteliği taşımaktadır. Listede yeralan çiftçilerimizin hibe sözleşmesi imzalaması için son gün 13 Eylül 2012 dir. Başvuru Fiyatı ile Referans Fiyat arasındaki fark yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır. Yatırımcının yüklenici firma değiştirmek istemesi durumunda Manisa İl Müdürlüğüne Sözleşme imzalama süresi içinde müracaat etmesi gerekmektedir.”dedi.


Akhisar’lı çiftçilerin hibe sözleşmesi imzalayacağı  makine ve ekipmanların dağılımı ise söyledir.

 


Pulverizatör :10


Zeytin Hasat Makinesi :  9 


Gübre Dağıtma makinesi : 8


Sap parçalama makinesi  :  5


Mibzer : 3


El traktörü  :  3


Silaj makinesi :  1


Süt Sağım Ünit.ve Tankı : 1


Sıra Arası Çapalama: 1