Akhisarpress.com - Akhisar Zeytin Üreticileri Birliğinin kuruluşu ve birlik tüzüğünün imzaya açılması amacıyla düzenlenen üretici toplantısı Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapıldı.

Toplantıya Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, Ballıca Belediye Başkanı Bayram Ali Kalaycı, Akhisar Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri, köy muhtarları ve çok sayıda zeytin üreticisi katıldı.

Toplantı açılısında konuşma yapan Bakanlık İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek ilçe müdürlüğü olarak yürüttükleri görevlere ve üretici birliği kuruluşuna ilişkin yaptıkları çalışmalardan bahsederek şunları söyledi; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taşra teşkilatı olarak kurulan İlçe Müdürlüğümüzün görev alanı oldukça geniştir. Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilçemiz bitkisel ve hayvansal üretiminin geliştirilmesi, bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele, hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele , bitkisel üretim, hayvansal üretim ve gıda güvenliğinin sağlanması aşamasındaki her türlü kontrol ve denetim, çiftçilerimizin modern tarıma ve hayvancılık konusundaki eğitimi ve üreticilerimizin örgütlendirilmesi ve bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar görev alanlarımız içinde yer almaktadır. Akhisar ülkemiz ve ilimiz zeytin üretimi açısından önemli bir yere sahiptir. 12 milyon zeytin ağacı, 120 bin ton üretim rekoltesi olan Akhisar’da zeytin üreticisini temsil noktasında bir üretici birliği olmamasından hareketle Akhisar Kaymakamı Sayın Kamil Köten’in önderliğinde ve desteğiyle üreticimizi bilinçlendirme çalışmalarına başladık. Altı ay süren eğitim, bilinçlendirme çalışmalarında üreticilerimizden aldığımız destekle bu gün bu toplantıyı düzenledik. Başladığımız günden bugüne kadar bizlere desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Kamil Köten olmak üzere ziraat odası başkanı Ahmet Akbuğa ve yönetim kurulu üyelerine ve birliğine sahip çıkan üreticilerimize teşekkür ederim” dedi.

Akhisar Kaymakamı Kamil Köten ise üreticiler seslenerek Akhisar Zeytin Üreticileri Birliğinin Akhisar ve Akhisarlı zeytin üreticileri için öneminden bahsederek “ Değerli üreticiler yapılan çalışmalar sizler için yapılmaktadır. Bu günden bu birliğin değeri belki anlaşılamayabilir. Ancak bugünü değil önümüzdeki günleri düşünün. Bu birlik üreticilerimizin ürünlerinin pazarlanması sürecinde rekabet edebilirlik gücünü arttıracaktır. Üründe kaliteyi , pazarın talep ettiği ürünü sağlamayı ve beraberinde üreticiler arasında birlik ve dayanışma ruhunun oluşmasına katkı sağlayacaktır. Yaptıkları çalışmalar nedeniyle İlçe Tarım Müdürümüz ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Birliğin ilçemize ve siz değerli zeytin üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Ziraat Mühendisi Hüseyin Tabakçı tarafından Akhisar Zeytin Üreticileri Birliği Tüzüğü ile ilgili olarak hazırlanan sunumun yapılmasının ardından tüzük üreticilerin imzasına açıldı. Toplantı sonrasında 190 zeytin üreticisi üretici birliği tüzüğünü imzaladı.