Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla 81 ilde başlayan ve 6 gün sürecek olan gıda denetim seferberliği, gıda kontrol görevlileri tarafından etkin bir şekilde devam ediyor. Bu kapsamda Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli toplam 28 kontrol görevlisi ile gerçekleştirilmekte olan denetim seferberliği, gıda bazlı ürün denetimleri,

1)    Süt ve süt ürünleri
2)    Et ve et ürünleri
3)    Ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamül üreten işyerleri
4)    Kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satışı yapan işletmeler, aktarlar, market, büfe vb. işyerleri
olmak üzere birçok alanda denetimler gerçekleştirilmiştir. Denetim seferberliği diğer gıda bazlı ürünler için devam etmektedir.
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, gıda ve yem kanununa dayanan tüketicinin korunması, gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan denetim seferberliğinin 4. gününde kontrol görevlileri tarafından toplam 239 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Gıda hijyen yönetmeliği doğrultusunda hijyen esasları ile ilgili karşılaşılabilecek fiziksel, biyolojik ve kimyasal risk konularında işletmelere bilgilendirmeler yapılmıştır. Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği konusundaki değişikler ile ilgili işletme sahiplerine ve çalışanlarına bilgiler verilmiştir. 
Gıda güvenliğini sağlamak, haksız rekabeti önlemek, izlenebilirliği sağlamak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla yapılan denetim ve kontroller yıl boyunca devam edecektir. Ayrıca vatandaşlarımız gıda güvenliğini tehdit eden durumlar için Alo Gıda 174 Hattına başvurabilirler. Gıda güvenliğinde devamlılığı sağlayabilmek için işletme sahiplerinin yapılan uyarıları dikkate alması ve hijyen kurallarına uymaları gerekmektedir. Bu sayede gıda güvenliği sürdürülebilir hale gelecektir.