Akhisarpress.com

 

Spor Toto Süper Ligde mücadele eden ve son 3 haftadır art arda aldığı farklı mağlubiyetler ile dikkatleri üzerine çeken Akhisar Belediyespor’da yaşanan olayları Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu dile getirdi. 


Son olarak Karabük karşısında kendi evinde aldığı 3-0 lık yenilginin ardından, teknik heyetin raporu üzerine, kulüp yönetimi aldığı ani karar ile Tecrübeli savunma oyuncusu Kürşat Duymuş ile yollarını ayırdı.  


Her şeye rağmen takımda birlik ve beraberliğin sürdüğünü belirten başarılı çalıştırıcı Elazığspor maçı hazırlıklarına başlandığını belirtti. 


Yılmaz Atabarut Tesislerinde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının soruların yanıtlayan Hamza Hamzaoğlu Elazığ maçını kazanarak lige devam etmek istediklerini belirtti.  


Son 3 haftadır kaybedilen maçların değerlendirmesini yapan Hamzaoğlu yaptığı açıklamada “Kaybettiğimiz 3 maç bizi üzdü. Özellikle son maçta 1-0 mağlup geriye düştüğümüzde taraftarın tepkisi oldu. Belki istediğimiz performansı sergileyemedik ama rakibimiz de bizden çok çok üstün bir maç ortaya koymadı. Bizim taraftarımız bizim aleyhimizde bağırmaya başladı. Belki o anda takımımın desteğe ihtiyacı vardı, yani destekleseler takımım daha iyi bir gayret gösterip maçı çevirme gayretimiz olduğu dakikalar yapmaları beni üzdü. Ama tabiki yine de çok fazla kızamıyoruz çünkü sonuçta taraftar beklentileri var. İnsan bulunduğu yere çabuk uyum sağlıyor.” Açıklamasını yaptı.


Kürşat’ın kadro dışı bırakılmasının ardından yollarının Kürşat’ın takımla ilişkisinin kesilmesi olayına açıklık getiren Hamzaoğlu, “ Kürşat’a gelince, öncelikle şuna açıklık getireyim. Maçları kaybettik diye Kürşat ile yollarımızı ayırmadık, yani bunu kesinlikle bilinmesini istiyorum. Maç kaybedildiyse, kötü giden bir şey varsa bunu en başta sorumlusu biziz. Dolayısıyla takım olarak bir aileyiz. Kürşat ile yollarımızı ayırmanın tek bir sebebi var, Kürşat’ın eskisi gibi olmayışıdır. Dolayısıyla burada bize inanmayan bir arkadaşımız olursa aramızda işi olmaz. Kürşat, bizim takım içindeki kararlarımızı bazen yanlış algıladı. Aslında burada yanlış algılamalardan bir sorun olduğuna inanıyorum. Kürşat’ı bizim doğrularımıza karşı ikna edemedik. Bu son maçta olan bir olay değil, son birkaç maçtan buyana olan bir olgudur. Bu olay zaten takıma yansıması ile de anlaşılmıştır. Bizim burada arkadaşlarımızdan istediğimiz tek şey var, birbirinizi sevin, birbiriniz ile iyi ilişkiler içinde olun, burada birbirinize bağlanın, kenetlenin, zira bizi başarıya taşıyacak bir tek şey takım olmaktır. Eğer takım olmayı beceremezseniz asla başarı gelmez. Her zaman söylüyorum benim için saha için değil saha dışı daha önemlidir. Saha dışında birbirini seven birbirine sahip çıkan bir ekip olabilirsek saha içi işimiz çok daha kolaylaşır ve başarı da zaten kaçınılmaz olur. İnşallah bu son olur, gerçekten Kürşat gibi çok değerli biri kaybetmek bizleri de üzmüştür. Ancak dediğim gibi bu kararı almak zorundaydık.” Dedi. 


Karabük maçında devre arası istenmeyen bazı olayların da yaşandığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, “Devre arasında soyunma odasına giderken gerçekleşen olayı ben görmedim. Soyunma odasına girdiğimde Bruno’nun eli kanıyordu. Kürşat’ın Bruno’ya ‘hadi oğlum hadi’ gibi olumlu bir tepkisi vardı. Bruno’da bu tepkiyi herhalde yanlış anladı ve olay bundan ibaret. Bu olay da hep yanlış anlamalardan kaynaklanıyor. Burada Bruno, Kürşat’a karşı bir tepki değil de, 1-0 mağlup geriye düşmenin sonucundan dolayı, kendisinin de istediğini yapamayışı kendi kendine olan bir olaydır.” Dedi 

 

Son olarak Elazığ deplasmanından puan almanın hesaplarını yapan Teknik adam, “Takımda yaşanan bazı olumsuz olaylar olsa da bizim şu anki tek düşüncemiz hafta sonu oynayacağımız Elazığ deplasmanından olumlu bir sonuç ile Akhisar’a dönmek olacak, bunun için var gücümüz ile çalışıyoruz” diyerek sözlerine son verdi.