Akhisarpress.com

 

Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray'la deplasmanda oynayacağı maç için İstanbul'da. Karayolu ile yaklaşık 7 saat süren otobüs yolculuğu sonrası İstanbul'a giden, Akhisar Belediyespor kafilesi, konaklayacakları otelde maç saatini beklemeye başladı. 


Ligde ilk 4 haftada 5 puan toplayan Akhisar Belediyespor, şimdiye kadar deplasmanda oynadığı 2 maçta Eskişehirspor'u 1-0 yenerken, Kayserispor ile de 1-1 berabere kaldı.

Geçen hafta Manisa'da İstanbul Büyükşehir Belediyspor'a 4-0 mağlup olan Akhisar Belediyespor, bugün saat 20.00'de Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile karşılaşacak.


İstanbul deplasmanına 20 kişilik kadroyla giden Akhisar Belediyespor'da, sakatlıkları bulunan Bikoko ve Bruno Galatasaray karşısında forma giymeyecek. Akhisar Belediyespor'un kadrosuna kattığı son isim olan Mehmet Yılmaz ise takımla birlikte İstanbul'a götürüldü.


Eski takımına ilk kez rakip olacak


Futbolculuk döneminde 1991-1995 yıllarında Galatasaray'da forma giyen Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, teknik direktör olarak ligde ilk kez Galatasaray'a karşı rakip olacak.


Hamzaoğlu gazetecilere İstanbul’da en son yaptığı açıklamada; "Galatasaray Süper Lig'in lideri bir takım. Hem geçen senenin hem de bu senenin en formda takımı. Üstelik bir çok oyuncumuz ilk defa Arena Stadı'na çıkacaklar. Bu yüzden bizim açımızdan çok zor bir maç olacak." 


Hamzaoğlu, hata yapmadan oynamak zorunda olduklarını da belirterek, "Eğer bu maçtan puan çıkarmak istiyorsak hatasız oynamak zorundayız. Takım olarak savunmada ve hücumda iyi organize olmamız lazım. Tüm bunları başarırsak istediğimiz sonuç olur diye düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.


Galatasaray Cephesi


Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen idmanda futbolcuların, pas çalışmasının ardından performans uzmanı Scott Piri yönetiminde özel bir çalışma yaptıkları belirtilirken, taktiksel antrenmanla hazırlıkların tamamlandığı kaydedildi.


Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile yaptığı maçta sakatlanan golcü futbolcu Umut Bulut'un, antrenmanın tamamında takımla birlikte yer aldığı, tedavisi süren Sabri Sarıoğlu'nun ise takımdan ayrı salonda ve sahada çalıştığı aktarıldı.


Galatasaray takımı, antrenmanın ardından tesislerde kampa girerek Akhisar Belediyespor maçının saatini beklemeye başladı.