Akhisarpress.com

 

Spor Toto Süper Lig 2012 -2013 sezonu ilk karşılaşması olan Eskişehirspor – Akhisar Belediyespor karşılaşması Eskişehir Atatürk Stadına saat 21:00’de başladı. Süper Lig’in 68. Takımı olan Akhisar Belediyespor tarihinde ilk kez Eskişehir karşısında oynadı. Akhisar Belediyespor 90+1 dakikada Güray’ın golü ile Eskişehir karşısında 1-0 galip ayrıldı. Akhisar'dan yaklaşık 10 otobüs giden Akigolar'da takımlarını sonuna kadar destekledi.

 

Eskişehirspor: 0

 

Akhisar Belediyespor: 1

 

Hakem: Mustafa İlker Coşkun

 

Eskişehirspor: Ruud Boffin, Diego Angelo, Dede, Servet Çetin, Alper Potuk, Erkan Zengin (Dk. 73 Mehmet),Burhan( Dk.46 Tello), Hürriyet Gücer, Veysel Sarı, Atdhe Nuhiu, Diomansy Kamara

 

AkhisarBelediyespor:  Oğuz Dağlaroğlu, Çağdaş Atan, Kürşat Duymuş, Uğur Demirok, Emrah Eren (Dk 68 Güray), Merter Yüce, Sertan Vardar, Emin Aladağ (Dk. 60 Anıl), Ahmet Cebe, Severin Bikoko (Dk. 76 Mustafa Aşan), Bruno Mezenga,

 

Sarı Kart: Dk. 81 Mustafa Aşan (Akhisar Belediyespor), Dk. 83 Bruno Mezenga (Akhisar Belediyespor),

 

Goller: Dk. 90+1 Güray (Akhisar Belediyespor)

 

Notlar:

 

00: Maça Eskişehir takımı başladı.

 

04: Eskişehirspor’dan maçın şuana kadar en etkili atağı geldi. Erkan sol taraftan geldi ceza sahası yakınlarında direk kaleyi düşündü az farkla top dışarı çıktı.

 

15: Emrah Eren sol kanattan açtığı ortayı Bruno çok iyi yükseldi çok iyi bir pozisyon, ancak az farkla top dışarıya gidiyor.

 

20: Akhisar Belediyespor Emin Aladağ’a yapılan serbest vuruşu Sertan ile kullanıyor. Sertan çok iyi bir orta gönderdi. Ancak Eskişehir kalecisi Ruud yükselerek topu alıyor.

 

23: Akhisar Belediyespor Bruno ile çok etkili bir atak gerçekleştirdi. Bruno ceza sahası içine havadan gönderdiği topa Sertan vuramadı. Top sağ kanatta Bikoko’nun önünde kaldı, Bikoko’nun Emin’e pası Emin vuruşu isabetsiz auta çıkıyor.

 

40: Eskişehirspor üst üste yaptığı ataklarla Akhisar kalesinde son derece tehlikeli pozisyonlar üretti. Kaleci Oğuz’un başarılı müdahaleleri ve savunmanın başarılı duruşu tehlikeyi son anda engelledi. Dede’nin kullandığı korneri kaleci Oğuz yumruklayarak uzaklaştırdı.

 

İKİNCİ YARI

 

46: İkinci yarıya Akhisar Belediyespor başlıyor.

 

72: Akhisar Belediyespor ikinci yarıdaki en etkili atağını Bikoko ile yakalıyor. Bikoko önünde kalan topla orta sahadan rakip sahaya giderken, Kamara geriden gelerek topu alıyor. Bikoko müdahale sonucu yerde kaldı maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun topa müdahale dedi.

 

89: Maça oynanmamış ek süre 4 dakika verildi.

 

90+ : Sertan’ın sol kanattan çok güzel bir ortası Güray’ın önünde kaldı. Güray çok iyi sıyrıldı kalecinin üstünden direk ağlara gönderdi. Eskişerhir: 0 – Akhisar Belediyespor: 1