Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor Mersin maçı hazırlıklarına başladı. Yılmaz Atabarut Tesislerinde Teknik Direktör Roberto Carlos yönetiminde hazırlıklara başlayan Yeşil Siyahlı ekipte hedef Mersin maçından 3 puanla dönmek.

Geçtiğimiz hafta kendi evinde Gaziantepspor’u 3-0 mağlup ederek puanını 32’ye çıkaran ve düşme hattından kopan Akhisar Belediyespor’da morallerin yüksek olduğu da gözlendi. Takımda Sakat oyuncu bulunmadığı, 4 sarı kartla Dauglao Ferreira’nın cezalı olduğu belirtildi. 

Kadro dışı bırakılan Gekas dışında antrenmanı tam kadro gerçekleştiren Akhisar Belediyespor, dar alanda kısa pas, düz koşu ve çift kale maç ile antrenmanı sonlandırdı. 

Antrenmanda Rize maçı dönüşünde Fenerbahçe takım otobüsüne düzenlenen saldırı hakkında basın mensuplarına konuşan Teknik Direktör Roberto Carlos “Böyle bir olayın olması gerek beni gerekse de bütün futbolcularımı çok üzdü. Bu nedenle Fenerbahçe’ye yapılan saldırının faillerinin yakalanmasından dolayı Türk Polisine çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 

ligin bir hafta ertelenmesini fırsata çevirmek istediklerini dile getirdi.  Carlos, “Liglerin bir hafta tatil edilmesi bizim için ekstradan dinlenmek ve antrenman yapmak için avantaj, bu avantajı fırsata çevirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Cuma Gününe kadar çalışmaların süreceğini dile belirten Roberto Carlos, hafta sonu takımın izinli olacağını Pazartesi günü tekrara toplanıp çalışmalara devam edeceklerini söyledi. 

Gekas Konusunda Gelişme Yok 

Gaziantep maçı sonrası yaptığı basın açıklamasında Gekas’ı n bazı hareketlerini beğenmediğini ve bu nedenle kadro dışı bırakıldığı açıklamasını yapan Carlos, “Gekas konusunda alınan karar benim tek başıma aldığım bir karar değil, yönetimle ortaklaşa alınan bir karardır. Dolayısıyla bundan sonra alınacak kararları da yönetimle birlikte alacağız. Ancak şuan için değişen bir şey yok.” Dedi. 
Avrupa hedefinin bitmediğini ve kalan maçlarda bu hedef için puan toplamak istediklerini belirten Genç Teknik adam, “Önümüzde iki tane deplasman maçımız var, bu maçlarda toplayabildiğimiz kadar puanları toplayıp hedefimizin peşinden gitmek istiyoruz.” Açıklamasını yaptı. 

Waz te İşini Yapıyor 

Akhisar Belediyespor’un West Ham United takımından kiraladığı golcü oyuncu Waz te’nin bonservisini alacakmısınız sorusu üzerine Carlos, “Şuan için öyle bir karar almış değiliz. Waz te’de diğer oyuncular gibi işini yapıyor. Kulüp ona parasını ödüyor, o da üzerine düşen işi yapıyor.” İfadelerini kullandı.