Süper Lig’de mücadele veren Ege temsilcisi Teleset Mobilya Akhisarspor, 29 Eylül Cuma günü 7’inci haftanın açılış maçında konuk edeceği Fenerbahçe maçı hazırlıklarını Yılmaz Atabarut Tesislerinde sürdürdü. İdmana salonda çalışan Mustafa Yumlu ile Olcan Adın katılmazken düz koşu, ısınma ve 5’e 2 pasın ardından yeşil-siyahlılar Fenerbahçe maçının taktiğini çalıştı.

Atiker Konyaspor maçının zorlu koşullar altında oynandığını belirterek mağlubiyeti getiren faktörleri sıralayan Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

3 deplasman maçında sadece 1 puan çıkaran Yeşil-Siyahlılarda Teknik Direktör Okan Buruk pozisyon bulmada sıkıntı yaşamadıklarını kaydederek, “3 deplasman maçına da baktığımızda zorlu maçlar yaptık. Girdiğimiz gol pozisyonlarına bakarsak bir çok gol pozisyonu var ama karşısında attığımız sadece 2 gol var. İki maçta ise hiç gol atamadık, yani Bursaspor ve Konyaspor maçı birbirine benzeyen maçlar oldu. Tabiki atamadığımız özellikle ilk yarı çok gol pozisyonlarına girdik bu maçta da aynı. Atamadık bir yana, işte çok da basit bir yol yedik yani ilk yarı baktığımızda Konyaspor kalemize hiç atağı yoktu, 40 veya 45 metreden gelen bir ortada bir an duraksamamız maçı 1-0’a getirdi. Bu da rakibi biraz daha geriye çekilmesini sağlıyor, skoru koruma içgüdüsü, oyuncuların daha çok mücadele etmesi. Özellikle maçın ikinci yarısı rakibimiz daha çok mücadele etti, daha iyi kapandı, bunu açamadık. Yine gol pozisyonlarına girmeye çalıştık, hamleler yaptık açmak için ama belli bir dakikadan sonra da bunun karşılığını alamadık. Özellikle oyuna giren oyuncularımızın da beklediğimizin altında performans vermesi, takım olarak da bölünmeye başlamamız yani oyunun belli bölümünden sonra gereksiz hızlı hücumlar ve kontra ataklar da verdik rakibe. Yani bunları yapmamız gereken şeyler ama bazen oyun içinde oluyor. Tabiki gündüz maçları biraz daha zor oluyor. Gündüz maçların kalitesi de çünkü bir akşam 10’da oynarken, 8’de oynarken öğlen 2’ye gidiyorsunuz ve güneşli bir hava, iki takım için de çok zor oluyor. Seyircisiz bir maç, yani zorlu bir maçtı, oynanması çok zor bir futbolcu için maçtı. Ama olacak tabiki, inşallah bunu kendi sahamızda tekrar iyi oynayarak tekrar kazanarak telafi ederiz” dedi.

OKAN BURUK; BU SENE SONLANDIRMADA SIKINTI YAŞIYORUZ

Gol yollarındaki sıkıntıdan bahseden Buruk, “bizim baktığımızda arka tarafımız ve kalecimiz, aynı yani geçen seneden Soner, Sissoko devam eden oyuncularımız. Yani ön tarafta tabiki geçen seneden oynayan ve gol yükünü çeken 3 tane oyuncumuz ayrıldı. Onların yerine gelen oyuncularımız tabiki en iyisini yapmaya çalışıyor ama takım olarak dengeler değişti. Geçen sene ile karşılaştığımızda aslında bu sene daha çok pozisyona giriyoruz daha az atıyoruz. Geçen sene belki bundan biraz daha az kaleye gidiyorduk ama sonlandırmamız çok iyiydi. Bu sene sonlandırmada bir sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah zamanla çözeceğiz, tabiki hem uyum sorunu oluyor, geçen seneye baktığımızda yani hem Ricardo Vaz Te’nin hem de Cikalleshi’nin gol sayıları biz geldiğimizde inanılmaz düşüktü. Yani belki 2 veya 3 gol atmışlardı sezonda ama son 9-10 maç 10 gol attılar. Bazı adaptasyon sorunları, oyuncuların gerçek performanslarını bulması biraz zaman alıyor, çalışacağız yani. Yapacağımız en büyük şey kaleye yakın biraz daha öndeki oyuncularımızı çalıştıracağız.

BURUK; FENERBAHÇE MAÇINDA OYUN KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHAYA YANSITMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Fenerbahçe maçını değerlendiren Okan Buruk, “Çok zorlu bir maç bizi bekliyor öncelikle tabiki Fenerbahçe’nin son iki haftaki oyunu, çıkışı, performansları gerçekten çok da ligin başındaki Fenerbahçe’den çok daha farklı bir takım ortaya çıktı. Daha istekliler, maçı daha fazla önemsiyorlar ve  hem tempo olarak hem de oyun olarak sezon başının çok da üzerine çıkan bir takım. Tabiki 2 haftadır kazanmanın bir güveni olacak Fenerbahçe üzerinde, bizi çok zor bir maç bekliyor ve bunun bilincindeyiz. Bizim de tabiki iç saha performansımız bizim için önemli. Burada seyircimizin de bize bu maçta çok destek vereceğini düşünüyoruz, onlarla beraber. Yani burada mücadele etmek, hem akıllı oynamak, zaten bir oyun kültürümüz var onu sahaya yansıtmak isteyeceğiz tabiki. 

BURUK; HAKEM TARAFINDAN İNŞALLAH HATALARIN OLMADIĞI BİR MAÇ OLUR

İnşallah güzel bir maç olacak yani en başta Fenerbahçe’nin oynayan hücum yapan bir takım olduğunuzu düşünerek bizim de aynı şekilde hem oyunu oynamaya çalışıyoruz, hem rakip kaleye gitmeye çalışıyoruz. Aynı şekilde bir maç olacak, inşallah güzel bir maç olur dediğim gibi burada hem takımların performansı hem maça gelecek hakemin performansı çok önemli. Maçın gidişatı açısından iki takımında inşallah hakkının yenmeyeceği, yani bilerek hiç kimse bir şey yapmıyor ama adil bir maç hem Akhisar hem Fenerbahçe için inşallah hataların olmadığı bir maç ortaya çıkar. Dediğim gibi biz futbol oynamaya çalışacağız. Ama zorlu bir maç bizi bekliyor” dedi.
(BG-HŞ)