Yeşil Siyahlılar  bu  sezonun ilk 16 haftasında  daha hırçındı. Geçtiğimiz sezon 16 maçta  1 kırmızı  28 sarı kart görürken, bu sezon yine 16 müsabakada  3 kırmızı 46 sarı kart gördü.

Kırmızı  kartı 3 katlayan,  18 sarı kart fazla gören futbolcular, ceza alarak takım arkadaşlarını yalnız bıraktılar. Geçtiğimizi sezon 16 maçta 17 gol atan 19 gol yiyen  Akhisar Belediye bu sezon aynı 17 gol atmasına rağmen kalesinde  26 gol gördü. Geçtiğimiz sezon  6 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyet alan yeşil siyahlılar, 16 hafta sonunda 22 puanla 10. Sıradaydılar.  Bu sezon  4 galibiyet, 5 beraberlik, 7 yenilgi ile  ilk yarıyı 17 puanla 11. sırada bitirdi. Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor ve Kayseri Erciyesspor’un ilk yarının son haftasını yenilgiyle kapmaları Akhisar için bir şans oldu.

Ligin 15. Haftasında kendi evinde  Çaykur Rizespor’a 4-0 yenildikten sonra, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayıran Akhisar Belediyespor ligin ilk yarısının son maçına alt yapı koordinatörü Ferudun Yarkın çıkardı. Bu maçta deplasmanda  Bursaspor’a  3-1 yenilen Akhisar Belediyespor’u ligin 2. Yarısında  anlaşma sağlanan Roberto Carlos  çalıştıracak. Roberto Carlos  9 Ocak’ta Akhisar gelerek resmi sözleşme imzalayıp, 10-18  Ocak tarihleri arasında Antalya, Side’de yapılacak kampta ligin 2. Yarısı çalışmalarında takımın başında olacak.  Kamp müddetince  Akhisar Belediyespor’un 3 veya 4 futbolcu ile kadrosunu takviye etmesi bekleniyor.

Süper ligin ilk yarısının  son müsabakalarının, ligin 2. Yarısının başında oynanacağını Türkiye Futbol Federasyonunun karar verildiği için Akhisar Belediyespor  ligin 17 ve 18 hafta maçlarını kendi saha ve seyircisi önünde  Eskişehirspor ve Balıkesirspor  ile  24 ocak ve 1 şubat tarihlerinde oynayacak.