Akhisarpress.com
ÖZEL HABER

3 yıl önce ilk projeleri çizilen, yer tespitleri yapılan, iller Bankası tarafından kredisi çıkan, yeni Akhisar Arena Stadı ile spor salonunun ihalesinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın imzası bekleniyor.


2010 yılı içinde Belediye Başkanlığı tarafından Akhisar’ın oduncular, mermerciler, birikeçtiler ve mozaikçilerin bulunduğu Atatürk Mahallesi sınırları içindeki belediyeye ait 57 bin metre karelik alan üzerine yapılması için projeleri hazırlanan 12 bin kişilik Akhisar Arena Stadı ve 2000 kişilik Spor salonu için imar değişikliği yapıldı. 2011 yılı Nisan ayı içinde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın da katılı ile Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ile Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci ile, şu andaki 37 bin metre kare üzerinde bulunan şehir stadı ile spor salonu yerinin Belediyeye devredilmesi yapılacak yeni stat ve salonunda Beden terbiyesine verilmesi protokolü imzalandı.


Yeni Akhisar Arena Stadı ve Spor salonunun yapılması için İller Bankasından kredi temini görüşmeleri uzun sürmesine rağmen sonuçlandı. Belediyenin yeni stat ve spor salonunun ihaleye çıkabilmesi için alınacak kredinin limiti yüksek olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayratar’ın imzasını beklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Sayın bakanımız kullanacağımız krediyi imzalaması sonrası projesi hazır olan stadımızın ihalesini yapacağız. İhale yapılmadığı için yasa gereği almak istediğimiz krediyi açıklayamıyoruz.” Dedi.


Ege Bölgesinin Spor Toto Süper Ligdeki tek takımı olan Akhisar Belediyespor, Akhisar Şehir Stadı süper lig kriterleri için yeterli olmadığı için takım iç saha maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadında oynuyor.