Akhisar’ın Atatürk Mahallesinde bir grup vatandaşın sabah saatlerinden itibaren başlattığı yol kapatma eylemi Akhisar’ın gündemine oturdu. 

Atatürk Mahallesi 356 Sokak üzerinde yollarının yapılmadığını her gün ev ve işyerlerinin toz toprak içinde kaldığını ifade eden bayanlar çoğunlukta olmak üzere birçok vatandaş çöp konteynırı, taş çalı ve iplerle yolu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Mahalle muhtarı başta olmak üzere burada bulunan vatandaşların sorunlarını dinledi. Ensivri; “Yolun sorumluluğu Büyükşehir Belediyesine 1 ay önce geçti. Akhisar’daki yol çalışmaları programlı bir şekilde başladık. Buradaki yol çalışması yapmadan önce ızgara ve yağmur suyu alt yapısı yapılacak daha sonra yolun yapımını yapacağız. En kısa sürede çalışmalar başlayacak” dedi.

O sırada Akhisar’da seçim çalışmalarını sürdüren Manisa CHP Milletekili ve adayı Özgür Özel’de olayın yaşandığı bölgeye geldi. Konu ile ilgili bilgi alan Özel, mahalle halkını dinledi ve yol probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti. 

Özgür Özel’in Tersi Çok Pistir

Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri’nin “Burayı Cengiz Ergün başkanımıza yakışır bir şekilde yapacağız” demesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Özel, Ensivri’ye; “Benim yapmadığım işi burada yapma, mahcup ederim. Özgür Özel’in tersi çok pistir. Ben senin belediye başkanın hakkında burada bir şey konuşmuyorum.” Dedi.

Ensivri’de Özel’e bende Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim diyerek cevap verdi.

CHP Manisa Milletvekili ve adayı Özgür Özel, 30 Mart 2014 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş ve 161 bin oy ile üçüncü olmuştu.