Akhisarpress.com

 

Ödp Akhisar İlçe Başkanı Ekrem Kurt ve yönetim kurulu üyeleri Dünya Barış Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Ragıpbey mahallesi 18 sokakda .Parti Lokalinde    Yaptığı açıklamada Ödp İlçe Başkanı Ekrem Kurt şu sözleri dile getirdi:


1 Eylül dünya barış gününde hem bölgemizde hem de ülkemizde süren bir savaşın içerisindeyiz. Suriye'de derinleşen iç savaş bölgeyi kuşatan bir kaosa doğru hızla ilerliyor. 21. yüzyılda emperyalizmin yeni av sahası olan Ortadoğu'da paylaşım ve hegemonya mücadelesi etnik ve mezhepsel ayrışmaları derinleştirerek gelişiyor. AKP iktidarı da üstlendiği taşeronluk rolüyle ülkemizi bu kaosun bir parçası Hatay'ı da iç savaşın merkez üssü haline getirdi.


Gaziantep'te patlayan bomba Suriye iç savaşının aynı zamanda Türkiye'nin de iç savaşına dönüştüğünün ve bölgesel bir düzleme doğru ilerlediğinin bir göstergesidir.


AKP bütün bu gelişmeler karşısında iç savaşı derinleştirmekten başka bir şey yapmıyor. Şimdi de 'tampon bölge' oluşturma çağrıları ile Suriye'de doğrudan askeri bir müdahalenin yolunu açmak için uğraşıyor.


Örtülü emperyalist müdahalelerle geliştirilen bu iç savaş Suriye'nin demokratikleştirilmesi bir yana halkın kendi geleceğini belirleme imkân ve hakkını ellerinden almaktadır. Suriye'nin geleceği Suriyeliler tarafından belirlenmelidir.


Suriye'de Barış İçin; Açık ve örtülü her tür emperyalist müdahaleye son verilmeli, AKP iç savaşı derinleştiren hamlelerden vaz geçmeli,


Suriye'de iç savaşın sona erdirilmesi ve Suriye'nin demokratik geleceğinin inşası için emperyalist güçlerden bağımsız olan bütün kesimler BM gözetiminde bir araya gelmeli, bir geçiş dönemini hayata geçirecek adımlar atmalı,


Suriye devlet başkanı Beşar Esat böyle bir demokratik geçişin yolunu açmalı, operasyonlara son vermelidir.


Kürt Sorununda Barış İçin;


Ülkemizde bölgesel gelişmelerin de etkisiyle giderek derinleşen Kürt sorununda da savaş ve şiddetle bir yere varılamayacağı herkesin bildiği bir gerçektir.


Artık bu politikalarda ısrar etmekten vaz geçilmeli, iç barışı sağlayacak demokratik bir çözüm için bütün toplumsal güçlerin dahil olacağı, müzakerelerin yolunun açılacağı bir süreç geliştirilmelidir. Bu süreç için yapılması gereken kalıcı bir çatışmasızlık ortamının ve barışçıl bir iklimin yaratılmasıdır.


Bunun için öncelikle yapılması gerekenler şunlardır;


PKK silahlı eylemlere son vermeli, devlet askeri ve siyasi operasyonları durdurmalı,


Başta seçilmiş belediye başkanları ve milletvekilleri olmak üzere KCK operasyonları ile tutuklanmış olanlar serbest bırakılmalı. Dedi basın açıklaması alkışlar ardından sona erdi.