Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Aydemir yaptığı yazılı açıklamada; “Bugün Türk tarihinin en şanlı günlerinden biridir. Bize bu Zaferi canlarıyla, mallarıyla kazandıran yüz binlerce şehidimizi saygıyla, şükranla anıyoruz. 

Çanakkale Zaferi, Türkiye'nin savunmasında önemli yeri olan, ecdadın gözü gibi esirgediği ve canı pahasına koruduğu Çanakkale Boğazı'nın, 100 yıl önce emperyalistler tarafından geçilmek istenerek, dünyayı yeniden paylaşmak, diğer yandan Osmanlı Devletini yıkarak, Türkleri Anadolu’dan atmak isteyenlerin oyunlarını bozan bir başarıdır. Çanakkale, milletimizin ortak inancının zaferidir. Bu necip millet, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; fedakârlık ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunu Çanakkale Zaferinde göstermiştir. Çanakkale Zaferi; her çeşit maddi yokluğa rağmen, ne olursa olsun bağımsızlığımızdan vazgeçmeyeceğimizin dünyaya ilanıdır.
Çanakkale bizim nasıl bir millet olduğumuzu, bizim nasıl bir ve beraber olduğumuzu, kardeş olduğumuzu bize tekrar tekrar anlatan muhteşem bir destandır. Çanakkale Zaferi bir etnik kökenin, bir ırkın, bir kavmin zaferi değildir. Çanakkale Zaferi Türkiye'nin, Anadolu ve Trakya'nın olduğu kadar, dünya üzerindeki tüm kardeş milletlerin, kardeş halkların, yeryüzündeki tüm kardeşlerimizin zaferidir.  Çanakkale Zaferi; en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine farklı etnik kökenlerden olan ecdadımızın, ortak değerler etrafında kenetlenmesidir. Çanakkale Zaferi ecdadımızın sarsılmaz azminin ve vatan sevgisinin emsalsiz örneğidir. Ve Çanakkale bugün, 72 milleti buluşturan barışın, kardeşliğin sembolüdür. 
 Üzerinde yaşanılan bu topraklar, altında yatan binlerce şehidimizin bizlere emanetidir. Yüce milletimiz en çetin zorlukları, birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşmıştır. En güzel zaferleri yine bu kardeşlik ruhuyla kazanmıştır. Bu cennet vatanımızın geleceğe doğru hızlı ve güçlü yürüyüşünü, hiçbir düşmanca gayret kesintiye uğratamayacak, bu milleti hiçbir hain plan yolundan döndüremeyecektir. Biz, bu topraklarda bin yılı aşkın süredir kardeşlik hukukuyla yaşamış bir milletiz. Tüm Türkiye dün olduğu gibi bugün de bir ve beraberiz. Çanakkale'deki birlik ve beraberlik ruhunun ülkemize yol gösterici bir rehber olacağına inancım tamdır.

Allah bizi Çanakkale Ruhu’ndan ayırmasın. Çanakkale; bizim ruhumuz, ve güç kaynağımızdır. Bu şanlı zaferimizi kutlarken, Zaferin yıldönümü vesilesiyle, adını tarihe altın harflerle yazdıran şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet ve saygıyla bir kez daha anıyorum” dedi.