Haber Merkezi - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akhisar Belediye Başkan Adayı Mansur Onay; Hashoca Mahallesi sakinleri ile kentsel dönüşüm projelerini paylaştı. Akhisar halkının hizmetkarı olacaklarının altını çizen Onay; şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile yönetim sergileyeceklerini kaydetti.

MHP Akhisar Belediye başkan adayı Mansur Onay Hashoca, Şeyhisa, Efendi, Hacıishak, Ulucami mahallelerinin bir bölümünü kapsayan eski Akhisar olarak bilen bölgenin kentsel dönüşüm projelerini Mimarlar odası Akhisar şube temsilcisi ve başkanı Fatma Kocabıyıkoğlu ve Arif Oruntaş ile birlikte Hashoca Mahallesindeki Akhisar Düğün salonunda tanıttı.

Akhisar’da kentsel dönüşüm projesini 2009 yılında ilk defa kendisinin ortaya attığını belirten Onay “ O yıllarda Şeyhisa mahallesinde o daracık sokaklara itfaiyenin nasıl gireceğini sormuştum, cevap veremediler. O gün bize cevap veremeyen yöneticiler şimdi duyuyorum ki Hashoca mahallemize gelip sizlerle toplantı yapıp beş senede mi on senede mi ne zaman, biteceğini bilmedikleri kentsel dönüşüm projelerini anlatma acizliğini gösteriyorlar. Bu arkadaşlar Mansur hocalarını beş sene geriden takip ediyorlar. Biz bunu beş yıl önce sizlere anlattık. Bizler projelerimizi size anlatacağız, eğer ikna olursanız bize destek vereceksiniz. Bizler halka hizmetin Hakk’ a hizmet olduğuna inanan ve bu inaçla hareket eden bir anlayışın insanlarıyız. ”dedi.

Oruntaş inşaat ltd. şti. sahibi Oruntaş, Bizim projemizde herkes adil bir şekilde davranılacak ve belediyemiz yapılan her işin sıkı takipçisi olacak. Bizim projemiz gerçekleştiğinde benim şirketimi bir işi almış olarak göremeyeceksiniz. Çünkü biz bunu belediye projesi olarak düşünüyoruz” dedi.

Akhisar Mimarlar Odası Başkanı Fatma Kocabıyıkoğlu, kentsel dönüşümde asıl olanın yerinde dönüşüm olduğuna vurgu yaptı. Kocabıyıkoğlu; “Kentsel dönüşüm adıyla ülkenin birçok yerinde yapılan örnekler var. Ancak ne yazık ki hiçbiri doğru örnek değil. Asıl olan insanımızın mahalle kültürünü korumak, komşuluk ilişkilerini korumaktır. Biz bu kentsel dönüşüm planı ile kimseyi evinden alıp başka mahallelere götürmeyeceğiz. Herkes oturmak istediği kendi evinin olduğu sokakta oturacak. Komşuluk ilişkileri devam edecek. Sabah sokağa çıktığında yıllarca komşuluk yaptığı simalarla karşılaşacak. Mevcut belediyenin kentsel dönüşümle ilgili olarak Toki’yi bölgeye sokmak istediğini ve bu dönüşümü tamamen Toki kontrolüne vermek istediğini, TOKİ’nin vatandaşla hiçbir şekilde muhatap olmadığını, vatandaşların tamamen belirtilen uygulamaları kabul etmek zorunda bırakıldığını ifade etti” dedi.