Ölümlerin artması nedeniyle domuz gribi hastalığının (H1N1) ülkemizde endişe verici boyutlara ulaştığını belirten CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU halk sağlığını tehdit eden salgının vatandaşlarımızı tedirgin ettiğini ifade etti.



Mecliste verdiği soru önergesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Manisa ve ilçelerinde tespit edilmiş domuz gribi vakası sayısının ne kadar olduğunu soran Mazlum Nurlu açıklamasında; Sağlık Bakanı olarak domuz gribinden 12 kişinin öldüğünü açıklamanızdan sonra Manisa Alaşehir ilçemizden bir kişinin daha, Salihli Devlet Hastanesinde H1N1 virüsü nedeniyle hayatını kaybetmiştir. 


Ayrıca Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde domuz gribi şüphesi ile bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenilmiştir.


Grip salgını bugünlerde halk sağlığını tehdit eder boyutlara gelmişken koruyucu sağlık tedbirlerinin alınmasında geç kalındığı ve aşılara ilişkin olumsuzlukların vatandaşlarımızı tedirgin ettiği ifadelerine yer vererek, son bir yılda Manisa’da kaç kişinin domuz gribi ve ilave hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini, H1N1 virüsü nedeniyle karantina tedbiri uygulanan ilçe olup olmadığını ve Manisa’da domuz gribi salgınının daha fazla can almaması için alınacak tedbirleri sordu.

 
SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın aracılığınızla Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla
 
 Mazlum NURLU
 Manisa Milletvekili
 
 
Ölümlerin artması nedeniyle domuz gribi (H1N1) ülkemizde endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Sağlık Bakanı olarak domuz gribinden 12 kişinin öldüğünü açıklamanızdan sonra Manisa Alaşehir ilçemizden bir kişinin daha, Salihli Devlet Hastanesinde H1N1 virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklanmıştır.


Ayrıca Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde domuz gribi şüphesi ile bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenilmiştir.


Grip salgını bugünlerde halk sağlığını tehdit eder boyutlara gelmişken koruyucu sağlık tedbirlerinin alınmasında geç kalındığı iddiaları ve aşılara ilişkin olumsuzluklar vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir.



Bunlara göre;


1-Manisa ve ilçelerinde tespit edilmiş domuz gribi vakası sayısı ne kadardır?

2-Son bir yılda Manisa’da kaç kişi domuz gribinden ve ilave hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmiştir?

3-Manisa’da H1N1 virüsü nedeniyle karantina tedbiri uygulanan ilçe var mıdır, varsa hangileridir?

4-Manisa’da domuz gribi salgınının daha fazla can almaması için hangi tedbirleri alacaksınız?