Cumhuriyet Halk Partisinden Akhisar Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Dr. Gökhan Gürel, haftasonunu dolu dolu bir programla geçirdi. Seçim çalışmalarına 19 ay önce köylerden başlayarak hazırlandığını her konuşmasında özellikle dile getiren Dr. Gökhan Gürel, bir günde 8 dağ köyüne ziyarette bulunarak köylü vatandaşların yanından ayrılmadı. Sağrakçı, Sarılar, Musaca, Kömürcü, Durasıl, Hasköy, Dere Mahalle ve Hacıosmanlar köylerini ziyaret eden Gürel'in kendi tabiriyle "pozitif ayrımcılık" olarak adlandırdığı, "köylere öncelikli hizmet ilkesi"ne sadık bir tavır sergilemesi, bir araya geldiği köylülerden tam not aldı.

Gürel'in Pazar günü ilk durağı Sağrakçı ve Sarılar Köyleri oldu. Sağrakçı Köyünde kahvehane önünde toplanan vatandaşların hatırlarını sorduktan sonra köyden ayrılan Gürel, ardından Kömürcü Köyü'ndeki köy hayırına katıldı. Burada da halkın ve özellikle köylü gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Musaca Köyü hayırına da katılan Gürel ve çalışma arkadaşları, köylülerle sohbet edip çay içtikten sonra yola devam ettiler.

Dr. Gökhan Gürel'in bir sonraki durağı Durasıl Köyü oldu. Durasıl Köyünde gerçekleşen köy düğününe katılan Dr. Gökhan Gürel ve çalışma arkadaşları, önce oğlan evini, sonra da kız evini ziyaret edip, mutluluklar diledi. Durasıl'daki düğün programından sonra 6. durak olarak Hasköy'deki düğüne de uğrayan Dr. Gökhan Gürel, köyün gençleriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Hasköy'den ayrılıp, 7. durak olan Dere Mahalle'ye doğru yola çıkan Gürel, Dere Mahallenin köy meydanında köylülerle oturup çay içerek, köyün gençlerinin sorunlarını dinledi. Dere Mahalle'den son olarak Hacıosmanlar Köyü'ne ev ziyaretlerine geçen Dr. Gökhan Gürel ve çalışma arkadaşları, köylülerle sohbet edip akşam çayını yudumladılar. Bir güne 8 köy ziyareti sığdıran Dr. Gökhan Gürel, üstün performansıyla köylerde büyük takdir topladı.

Aynı Günde “Dokuzuncu Köye” de Giderdim Ama…

Bir gece önce Selçikli Köyünü de ziyaret eden Dr.Gürel “ Bir günde 9 köye de gidebilirdik. Hep doğruları söylediğimiz için aynı günde dokuz köye gitmek istemedim. Bu işin latife tarafı. Ama gerçek olan şu ki yeni yasal düzenleme ile Akhisar’ın mahallesi olacak bu köylerimiz için yepyeni, farklı bir stratejik planımız var. Köylerimize pozitif ayrımcılık yapacağız. Onları belediye bürokrasisine ezdirmeyeceğiz. İnşallah aday olduktan sonra herkesin ilgisini çekeceğini bildiğimiz, model olacak bir hizmet projesi ile köylümüzün karşısına çıkıp onların onayını alacağız. Bugün bunun ip uçlarını köylülerimizle paylaştık.” diye konuştu.