Akhisar Demokrat Parti 3. Olağan İlçe Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu üyesi Nihat Onbaşıoğlu’nun katılımı ile yapıldı. Parti kurulduğunda beri  İlçe başkanlığını  yürüten  Enis Sıdan  ve ekibi  tek liste olarak girdikleri kongre de tekrar göreve geldiler.

Genel Turan Geçidin de bululan ilçe lokalinde yapılan  3. Olağan kongreye  Başkan Yardımcısı Nihat Odabaşıoğlu ile birlikte, İl Başkanı Ahmet Çelik, Çevre ilçe başkanları, Akhisar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmail Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi eski ilçe başkanlarından Ali Çavdar, partili üyeler  katıldılar.

Eski Akselendi Belediye başkanı İrfan Karahan’ın divan başkanlığını yaptığı Kogre saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Gündem maddelerinin oybirliği geçmesinden sonra, seçimlere geçmeden önce, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Onbaşıoğlu, kongrende yaptığı konuşmada hükümeti ve muhalefeti eleştirirdi. Onbaşıoğlu; “Ülke kan gölüne döndü. İktidarla muhalefet bir türlü hükümeti kuramıyor. Tansu Çiller zamanında terör yoktu. Ama şimdi her gün şehit haberleri almaya başladık. Esat’a zamanın da kardeşim diyenler şimdi Eset diyorlar. Hükümet artık herkese paralel diyor. Hükümet ne yaptığını bilmiyor. Hükümet hem iktidarlık yapıyor, hem muhalefetlik ne yaptığını onlarda bilmiyor. Gazetelere bakıyoruz hükümet sözcüleri, ‘Rejim değişti’ diyorlar. Şimdi MHP ile görüşüyorlar ama ne yazık ki o görüşmeden de bir şey çıkmayacak. 7 Hazirandan sonra Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu anlaştı. Biri hükümet kurmaya çalışacak, biri de ülkeyi erken seçime götürecek. Bakıyoruz da bu plan aynen işliyor. Şimdi her gün  şehit haberleri geliyor. Neden peki? Her şey hükümet planları için, olası bir seçimde HDP barajı geçemesin ve AK Parti tek başına iktidar olsun diye planlanıyor. Ülke çok farklı süreçlerden geçiyor kimse memnun değil. Çiftçi para kazanamıyor. Domates çiftçiden ucuza alınıyor pazarda 2-3 TL den satılıyor. Çiftçi çok zor durumda. Bir yandan geçim sıkıntısı bir yandan da terör  herkesin psikolojisi bozuldu. Vatandaş ne yapacağını adeta şaşırdı. Parlamentodaki partilerden  umudunu kestiğini DP’ye ilgi gösterdiği yaptığımız kongrelerde görüyoruz. Hepimiz var gücümüzle savaşmalıyız.” Dedi. İl başkanı Ahmet Çelik’ten sonra  DP kurulduğundan beri Akhisar ilçe başkanlığını yapan, ve tekrar adaylığını koyan  Enis Sıdan “Ülkemiz için tarihi yol ayrımındayız. Bir kavganın içindeyiz. Olmak ya da olmamak kavgasının içindeyiz. Bizler Ankara da o bayrak dalgalandığı sürece Akhisar’da da dalgalandırmaya devem edeceğiz. DP ilerleyen yıllarda merkez sağ’ın lideri olacak. Bu gün Türkiye de ayakta kalan tek kale Halk’tır. Bizler 2008 yılından beri yönetim kurulum ile Akhisar da mücadele verdik. Gittiğimiz yol cehennem yolu da olsa bizim yolumuz doğru yoldur. Akhisar da istişare toplantısı yaptık. Akhisar deki üyeleri devam mı? Tamam mı? Dedik. Herkes bayrağımız dalgalandığı sürece devem edeceğiz dedi. Bizler de mücadelemize devam kararı aldık ve aday olduk. Kongremize katılan herkese teşekkür ederiz.” Dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan  ve tek liste ile girilen seçimde, Enis Sıdan’ın başkanlığındaki Akhisar ilçe yönetim kurulu üyeliklerine,Kemal Yalkın, Muhittin Selimoğlu, F.Okan Kutlu, Ergin Kolçe, Güçhan Varol, Adem Çavuş, Mehmet Kara, İsmail Sıdan, Şerif Bahar, Sıdıka Özarslan, Ümmügül Zincirkıran,Şerif Göldebak,Yılmaz Arırıt,Süleyman Şentürk, Hulisi Yavuz,Ahmet Özen, İsmet Gürlüoğlu, Mehmet Karabudak seçildiler.