Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ülke genelinde başlattığı Milletçe alkışlıyoruz yürüyüşü Akhisar’da da Manisa Milletvekilleri Adaylarının katılımı ile gerçekleşti.

CHP Akhisar İlçe Lokalinde düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından yaklaşık 400 partili Tahir Ün Caddesinde alkış yaparak yürüdü. Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Akhisar ilçe başkanı İsmail Şahin partililere katılımlarından dolayı teşekkür etti. İl Başkanı Mustafa Ada’da yaptığı konuşmada il örgütü olarak daha çok çalışmaları gerektiklerini ve her üyenin üzerine düştüğü vazifeyi gerçekleştirmesini istedi. Ada, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak 29 martta yaptığımız demokrasi şöleni isimli ön seçimimizde üyelerimiz kendi özgür iradeleri ile kendi tercihleri ile parlementoya girecek adaylarımızı sıraladı. Bu adaylarımız ve aday adaylarımız ile hep birlikte çalışıyoruz Bundan sonra bize düşen görev il, ilçe başta olmak üzere bütün üyelerimiz ile sıkı çalışıp Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getireceğiz.” Dedi

Akhisarlı Millet Vekili Yok Demeyin

CHP Milletvekili Adayları arasında Akhisarlı olmamasını ele alan Özel, “Bundan sonra kimse CHP’den Akhisarlı Milletvekili yok demesin, Özgür Özel Akhisar’ın milletvekilidir. Gerek geçtiğimiz 2011 genel seçiminde gerekse de 2014 yerel seçiminde ben ve partili arkadaşlarım Akhisar’ın bütün köylerini ve kasabalarının iyi gününde kötü gününde hep yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

CHP’nin iktidara gelmesi durumunda yapacaklarını anlatan Özel, Akhisarlı partililerden büyük ilgi gördü.

Aday tanıtım toplantısında katılan Manisa Milletvekili Hasan Ören’de Soma davasında emniyet güçlerinin aşırı tepki verdiğini eleştirdi. Ören, “Soma Davası için uzak yoldan gelen ve canları hemşehrilerimizin kalacak yerleri olmadığı için duruşmanın yapılacağı parka çadır kurmak istediler. Ancak emniyet güçleri buna izin vermedi. Bunun yanı sıra aşırı tepki gösterdi. Bizlerde oradaydık ve canı yanan ailelerimiz ile birlikte polisin zulmüne karşı savaş verdik. Soma davasını bugüne kadar takip ettik, bundan sonra da Soma davasını takip etmeye devam edeceğiz ” Dedi.

Ören’in konuşmasının ardından diğer aday adayları da kısaca kendilerini tanıtarak, projelerini anlatı. Konuşmaların ardından ise yaklaşık 400 kişilik kalabalık ile partililer kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Emniyet ekiplerince takip altında tutulan yürüyüş başladığı yerde olaysız bir şekilde son buldu.